SV støtter de streikende i Traftec

I Norge regner de fleste av oss med at vi kan forvente oss en tariffavtale på jobben. Men slik er det ikke lenger. Spør bare elektrikerne i Traftec.

Siden 18. juni har sju elektrikere i Traftec, fra både Haugesund og Stavanger, vært ute i streik, fordi de ikke får tariffavtale. Og de kjemper ikke for høyere lønn, men for medbestemmelse og gode pensjonsvilkår. I Norge vil vi ha et seriøst arbeidsliv. Dette uthules, år for år, under den mørkeblå regjeringen.

Da jeg møtte de streikende fortalte fylkesleder i EL&IT-forbundet i Rogaland, Arvid Erga, at de ikke hadde hatt en eneste streik for tariffavtale før 2013. Etter høyresida inntok regjeringskontorene og flertallet på Stortinget, har arbeidsgiverne fått fornyet støtte fra sine venner i Høyre og Frp. Men vanlige arbeidsfolk får stadig verre kår. Dette bekymrer meg dypt.

Norge er et godt samfunn for de fleste av oss, og mye av det kan vi takke fagbevegelsen for. De har stått fremst i kampen for god lønn, trygg pensjon, ferie og fri til hvile og kjempet fram gode velferdsordninger. De fortjener ikke bare en stor takk, de fortjener vår støtte!

At noen i 2018 skal måtte streike for tariffavtale er sjokkerende. Det er så viktig at de tar kampen for det. Når vi hver 1. mai tenker tilbake på de seirene som er vunnet opp igjennom er det lett å bli nostalgisk. Men når nå sju modige menn står aleine mot bedriftseierne, så skaper de arbeiderhistorie her og nå. De imponerer meg veldig.

Det som virkelig gjør denne streiken alvorlig er at Traftec stort sett utfører oppdrag for Statens vegvesen, med vedlikehold av infrastruktur langs vei og i tunnelbygging. Det er altså oppdrag på vegne av det offentlige, for fylkeskommunen og kommuner. Vi som folkevalgte skal stille strenge krav til de bedriftene som utfører oppdrag på vegne av fellesskapet: de ansatte skal ha seriøse lønns- og arbeidsvilkår, og de skal ha tariffavtale med medbestemmelse!

Jeg vil derfor gi de streikende full støtte i deres kamp! Stå på for et seriøst arbeidsliv!

Eirik Faret Sakariassen,

Gruppeleder Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s