Hvor lyseblå er egentlig Hernes?

Høyres nyslåtte ordførerkandidat John Peter Hernes er veldig opptatt av at hele Stavanger skal tenke at han er lyseblå. Men hvor lys er egentlig blåfargen hans?

Hernes har stemt for nye private, kommersielle skoler, som vil ta elever fra offentlige skoler, og uthule budsjettene deres. I flere år, også da Hernes ledet oppveksstyret, kuttet Høyre og Hernes skolebudsjettene.

Under hans tid som gruppeleder har Høyre lagt ned kommunale barnehager, samtidig som de har bidratt til å åpne nye kommersielle barnehager, som kan ta profitt av våre skattepenger.

John Peter Hernes er nestleder i finansstyret, og hans parti sto i spissen for å kutte sykehjemmene med 17,5 millioner kroner, samtidig som han stemte for å gi 30 millioner kroner til Stavanger Forum. Det står til enhver tid omtrent 70 alvorlig syke mennesker i kø for sykehjemsplass. Allikevel mente Hernes at sykehjemmene måtte kuttes. Det er ikke særlig lyseblått, spør du meg.

Og viktigst av alt: Han bidro til at Høyre tok Frp inn i det politiske samarbeidet, og politikken i Stavanger har blitt betydelig mer mørkeblå de siste årene. De har gitt skattekutt og kuttet i velferden i Stavanger.

Jeg skjønner godt at Hernes har et ønske om å bli oppfatta som lyseblå, men virkeligheten er at han står for en mørkeblå Høyre-politikk, som gir mest til de med mest fra før.

Hvis Hernes mener han er blitt veldig lyseblå, så må han ha bleikna i sola gjennom sommerferien.

Eirik Faret Sakariassen,

Gruppeleder, Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s