Sakki på søndag: jubileum, reiser og møter

God søndag!

Det har vært en uke med en del reising, mange møter og lange dager. Her kan du lese om uka som gikk >>>

Jubileum

Mandag ble den store jubileumsdagen, og etter sentralstyremøte i SV (hvor jeg deltok via skjerm), fikk jeg deltatt på to jubileumsfeiringer. Først en snartur innom til Pårørendesenteret, som feiret sine første 20 år. De er med tiden blitt et landsdekkende senter, som skal være der for dem rundt de som er rammet, en hånd å holde i for pårørende. Det var fint å være med å feire dem litt, men dessverre var det flere arrangmenter samme kveld.

For Aftenbladet ble 1. september 125 år, og det har vært markert på mange måter. Både et jubileumsfordrag av Sven Egil Omdal i St. Petri-kirka, som var kjempebra, en festival for hele Sør-fylket, som jeg både deltok på og var debattant på, og til slutt med en mottakelse Stavanger kommune arrangerte. På Ledaal var flere ansatte i Aftenbladet, flere samarbeidspartnere og en rekke samfunnsaktører som er i Aftenbladets nedslagsfelt. Det er viktig for byen å ha gode medieinstitusjoner som har gode rammevilkår og som kritisk kan dekke folkevalgte, mektige og rike mennesker og bedrifter, byråkrater og andre som trenger kritisk søkelys. Og vi som bor i byen og regionen har behov for å bli opplyst om hva som skjer og hvorfor. Derfor var det fint å få være med og feire Stavanger Aftenblad mandag kveld.

Reiser

Av reiser denne uka har jeg både vært i Lysefjorden og i Trøndelag. Tirsdag morgen reiste kommunalutvalget i Stavanger til Lysefjorden for å være på befaring på Flørli-anlegget. Dette er Stavanger kommunes eiendom, og det er brukt en del kommunale kroner gjennom årene for å sette husene og trappa i god stand, og til glede for besøkende. Jeg hadde ikke vært på Flørli før, og det var veldig kjekt å få se det på nært hold. Vi var der inne i underkant av tre timer, så det ble ingen trappetur. Men da jeg så hvor høyt og bratt det var, så kjenner jeg at det egentlig er like greit. Høydeskrekken meldte seg allerede på bakkeplan…

Onsdag reiste lokallagsleder i Stavanger SV, Turid Tafjord, og jeg til Trondheim for samling med storbyene. Gruppelederne og lokallagslederne, med flere, fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger var samlet for å koordinere valgkampen neste år, og dele erfaringer fra lokale saker og problemstillinger. Det har vi hatt flere ganger, og det er veldig nyttig. Det er jo en del felles utfordringer for storbyene, som vi kan utveksle ideer om.

Møter

Jeg er styremedlem i Sølvberget bibliotek og kulturhus, og vi møttes denne uka. Det er jo en av byens viktigste kulturinstitusjoner, og sentrums definitive samlingspunkt. Det har jo vært en fantastisk utvikling de siste årene, og bygget er jo virkelig oppgradert og forbedret både bygningsmessig og innholdsmessig. Lørdag hadde jeg gleden av å åpne en utstilling i Sølvberget galleri, med arbeid av Elisabet Norseng. Det blir neste år åpning av Kielland-senter, snart kommer en ny kafe i fjerde etasje og til uka blir det årets Kapittel-festival, med temaet Samhold. Huset er fylt av liv og det vil skje masse spennende fremover.

Onsdag morgen møtte gruppelederne Kirkelig fellesråd i Stavanger, for vårt årlige dialogmøte. Midt i Nygata fikk vi besøke en skjult perle, nemlig det gamle Bedehuset som ligger gjemt der. Få av oss hadde vært der før, og huset har en over hundre år lang historie. Nå skal det igjen tas i bruk, og vil særlig være et sted for unge. Fellesrådet ga oss en orientering om deres arbeid, med gravferder, kommunesammenslåing og øvrig arbeid. Særlig interessant er det at de ønsker å etablere et besøkssenter ved Domkirken, med toaletter, butikk og salg av effekter knyttet til Domkirken. Vi skal selvsagt bidra konstruktivt for å få til et godt anlegg for byens historiske Domkirke, og alle dens besøkende gjennom året.

Stavanger SVs arbeidsprogramkomité har hatt møte i hele dag, og skal i løpet av høsten legge frem vårt utkast til arbeidsprogram for bystyreperioden 2019-2023. Vi er en god gjeng som nå jobber intensivt frem mot fristene, sånn at vi skal få levert et spennende, offensivt og nytenkende program, som både medlemmer, sivilsamfunn og andre kan gi sin tilbakemelding på gjennom høringen.

Til uka blir det både fellesnemd, formannskap og landsstyremøte. Men det kan du lese mer om neste søndag.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s