Flaut, Frp og Steffensen

For kort tid siden latterliggjorde Frp kravet fra en innvandrer om å innføre et lovforbud mot blasfemiske ytringer. Dette var noe av det dummeste de hadde hørt, mente Frp, «lik og del».
Jeg er enig i at vi ikke trenger noen slik forbud.
Men har Frp egentlig sjekket opp hva de selv mente da loven ble fjernet i Stortinget?
Tydeligvis ikke.
Her er et utdrag fra det Frp skrev og mente i Stortinget – dengang SV sammen med Ap, Sp og Venstre fjernet blasfemiparagrafen – mot stemmene til Frp, som ville beholde den.
Frp: «…det er ingen menneskerett å krenke eller håne andres religiøse følelsesliv. Når religionen hånes, kan det oppleves av troende som et angrep på deres dypeste identitet. I en slik virkelighet vil etter disse medlemmers oppfatning en oppheving av forbudet mot blasfemi være uheldig. Et forbud mot blasfemi er en beskyttelse av den troende. Et slikt vern er det etter disse medlemmers mening fortsatt behov for».
Så derfor lurer jeg på om Frps stortingsrepresentant Roy Steffensen kan svare på følgende spørsmål:
1. Når Frp støtter blasfemiloven, hvorfor gjør partiet det til et stort poeng å latterliggjøre innvandrere som mener det samme som Frp?
2. Har Steffensen tenkt å be partiets talspersoner om å sette seg inn i partiets historie, altså at Frp var mot å fjerne blasfemiloven?
3. Kommer partiet til å trekke uttalelsen?
4. Er Steffensen enig i at dette var flaut? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s