Skal vi heller gi barnetrygda til Idrettsforbundet?

Fredrik Mellem (Ap) synes det er en dårlig idé å øke barnetrygden (Klassekampen 15.11). Han vil heller bruke de pengene på å gjøre barnehager og andre fritidstilbud billigere. Kjerneargumentet er at 1000 kroner i barnetrygd heller kunne vært brukt på å gjøre betalingstilbud 1000 kroner billigere.

Resonnementet virker interessant, men Mellems tanker er jo i praksis et argument for å fjerne hele barnetrygda.  For barn opp til seks år kan de 970 kronene som foreldre får i dag tas fra dem og heller brukes til å gjøre barnehager billigere. Opp til 10 år kan man ta barnetrygden og bruke pengene på å gjøre SFO billigere. Er det Aps politikk? Kan Ap virkelig ikke greie å gjøre disse tjenestene rimeligere uten å måtte kutte i ytelsene til småbarnsforeldrene?

Og hva med de som er mellom 10 og 18 år, som også utløser barnetrygd? De går verken i barnehage eller SFO. Skal man sende pengene til Idrettsforbundet eller Norges Fotballforbund, og håper de bruker pengene på noe annet enn hummer og kaviar?

Nei, disse strøtankene er nok bare en dårlig skjult apologetisme fra et Ap som i alt for mange år ikke har greid å prioritere en økning barnetrygden. SVs alternative statsbudsjett viser at det er mulig å få til begge deler, om man vil prioritere.

Så går det vel som det pleier. Det går noen år, og så kommer Ap diltende etter SV enda en gang – slik de har gjort i barnehagepolitikken, i spørsmålet om leksehjelp og i spørsmålet om gratis skolemat.

Eirik Faret Sakariassen

Sentralstyremedlem, SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s