Tilbake til tegnebrettet, Mellem

Arbeiderpartiets Fredrik Mellem tegner og forteller om at barnetrygden bidrar til å flytte mor tilbake til kjøkkenbenken (Klassekampen 22.11.). Synspunktet vitner etter vår mening mest om at Mellem har misforstått hvordan barnetrygden virker.

Vi mener at det ikke er så vanskelig å forstå. Barnetrygd, i motsetning til for eksempel kontantstøtte, har ikke noe krav om at barnet er hjemme med en forelder. Kontantstøtte er i praksis en betaling for å ikke sende barnet i barnehagen. Barnetrygd er en støtte til foreldre med barn, uavhengig av om begge foreldrene er i jobb og helt til barnet er 18 år. Den kommer dermed alle familier til gode uavhengig av alderen på barnet, og den faller ikke bort om mor eller far kommer seg ut i arbeid. Dette må vi være enige om. Barnetrygden sender ikke noen tilbake til kjøkkenbenken.

Mellem kan godt påstå at Ap har en lang og stolt historie som prinsipielle motstandere av å prisjustere barnetrygden. Etter vår mening er den historien verken stolt eller lang. Senest i høst åpnet Mellems partileder Jonas Gahr Støre for å styrke barnetrygden (Dagsavisen 17. oktober).

Mor skal ikke tilbake til kjøkkenbenken. Men Mellem kan godt gå tilbake til tegnebrettet.

Sunniva Holmås Eidsvoll, leder i Oslo SV

Eirik Faret Sakariassen, sentralstyremedlem i SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s