Sakki på søndag: formannskapsmøte og ordførerkandidatdebatt

God søndag!

Denne uka trommet ordførerkandidatene fra høyre-, venstresiden og sentrum sammen. Jeg mener det ble samlet seier for venstresiden. Les mer om det og annet her!

Formannskapsmøte

Torsdag ettermiddag var det formannskapsmøte. Det var en lang saksliste, men mange saker gikk enstemmig gjennom uten debatt. To saker var satt opp ekstraordinært, og jeg vil forklare de to nærmere:

Ny internasjonal privatskole på Eiganes

Det franske oljeselskapet Total har i mange år drevet den franske skolen i Stavanger. Nylig kom nyheten om at de ikke lenger vil finansiere skolen. Kommunen har i alle år latt skolen låne lokaler gratis. Det har i realiteten vært en subsidiering på 8 millioner kroner (som nåværende lokaler er verdt). For å sikre elevene et videre tilbud er det kommet et tilbud fra den britiske skolen i Stavanger om å etablere privatskoleplasser på det som ble tildelt den Øgreid-eide skolen The Explorers. Den britiske skolen har overtatt de 100 skoleplassene – så nå er visst skoleplasser en salgsvare mellom skoler… Problemet ligger også i at den franske skolen i dag har 30-40 elever, mens denne skolen vil ha 100 skoleplasser. Da får vi plutselig 60-70 nye skoleplasser som konkurrerer med den offentlige skolen. Det går selvsagt SV mot. Ap og SV hadde følgende alternative forslag:

  1. Formannskapet gir ikke mandat til rådmannen til å leie ut lokaler ved Eiganes skole til kostpris til den nye friskolen «Eiganes International School», og viser til det klart uttrykte og konkrete behovet for å bruke bygget til eget offentlig skoleformål for å styrke kommunens autismetilbud, og avhjelpe stor plassmangel i sentrumsnære skoler, jf.  FSK 07.02.2019 svar på spørsmål: «Madlavoll skole er noe liten i forhold til driften. Det drives to spesialavdelinger på skolen, med krevende elever. Ved å bruke ev. frigjort kapasitet på Eiganes kan elever innen autismespekteret få sitt tilbud der, i stedet for på Madlavoll. Eiganes har allerede et svært sterkt fagmiljø på dette området, i tillegg til gode lokaler. De sentrumsnære barneskolene har generelt stor plassmangel. Dette gjelder Eiganes, Våland og Storhaugskolene. Gjennom ev. frigjort kapasitet på Eiganes, kan man gjennom å justere skolegrensene mellom Eiganes og Våland få en mer optimal bruk av skolekapasiteten.
  2. Stavanger kommune går i dialog med involverte parter for å sikre at disse barna har et forsvarlig skoletilbud.

Det fikk ikke flertall, og kommunen skal nå utarbeide en leieavtale for denne kommersielle privatskolen. Ap og SV anket saken til bystyret, så den vil behandles der i morgen.

15 millioner kroner til Stavanger Forum AS

I flere omganger har kommunen gått inn med midler og tilskudd for å redde Stavanger Forum AS. SV stemte for at kommunen sier nei til å tilføre ytterligere 15 millioner kroner. For oss er det uforståelig at kommunen skal eie og i så stor grad drifte en kongressarena. Det er sannelig nok vi mener private selskaper ikke skal drive med, men kongressarenaer er det sannelig mer naturlig at de skal holde på med enn barnehager.

Saken ble ikke debattert, men kommer til endelig behandling og debatt i bystyret i morgen. Det er sannsynlig at flertallet fra formannskapet, om å gi ytterliggere 15 millioner kroner, blir det samme i bystyret. Aftenbladet har skrevet sak om den foreløpige behandlingen, så får vi se hvordan debatten blir i bystyremøtet i morgen.

Ordførerkandidatdebatt

Samme kveld var det duket for valgkampens første ordførerkandidatdebatt. Det var fullt hus og en god del som så debatten på nett. Her er mitt åpningsinnlegg:

 

Hele debatten kan du se her:

Aftenbladet lagde også en nettsak om debatten, den kan du lese her >>>

Opplæringsutvalget

Tirsdag møtte jeg som vara i Opplæringsutvalget i Rogaland. Da jeg første gang møtte i Opplæringsutvalget i Rogaland i 2015 tok jeg opp at SV ønsker et prøveprosjekt med seinere skolestart i videregående skole. Den gangen var de fleste veldig lunkne, men gjennom årene har nysgjerrigheten vokst. Opplæringsutvalget vedtok enstemmig (!) et forskningsprosjekt sammen med Hordaland på elevenes søvnmønster og hvordan de påvirker karakterer og psykisk helse. Det blir kjempespennende å se resultatene av dette! Jeg var også med i Lokalen hos NRK Rogaland for å fortelle mer om vedtaket. Hør intervjuet her >>>

Ha en god uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

 

En kommentar om “Sakki på søndag: formannskapsmøte og ordførerkandidatdebatt

  1. Tilbaketråkk: Sakki på søndag: bystyremøte, Kristiansand-tur og fylkesårsmøte | Et Stavanger for alle!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s