Sakki på søndag: fellesnemd, skolebesøk og Nowruz

God søndag!

Denne uken har SV kjempet for å sikre gode tjenester nært folk. Det og annet kan du lese om her!

Fellesnemd

Mandag møttes fellesnemda på Rennesøy. Det sto flere viktige saker på dagsorden, og viktigst var saken om tjenestetilbudet i nye Stavanger. Rådmannen ønsket å legge ned NAV-kontorene på Finnøy og Rennesøy. SV sto i spissen for å kjempe for begge kontorene, men tapte dessverre. Dermed legges NAV Finnøy ned, og det skal være en møteplass der noen ganger i uken. Heldigvis var det enighet om å bevare kontoret på Rennesøy, som hvertfall er bedre enn at begge legges ned.

Det er et dårlig signal å sende til Finnøy at tjenestetilbudet i deres del av kommunen bygges ned. SV kjemper for gode tjenester nær folk og vil fortsette med det. Særlig overraskende var det at også Senterpartiet stemte for å legge ned NAV Finnøy.

I tillegg behandlet vi sak om nye Stavanger skal være medlem i Greater Stavanger. Som så mange ganger før foreslo SV å melde kommunen ut av Greater Stavanger, og heller styrke kommunens egen næringsavdeling.

Skolebesøk

Som du gjerne har fått med deg så besøker jeg for tiden alle skoler i Stavanger. Denne uken har jeg besøkt både Hundvåg, Storhaug, Skeie og Austbø skoler. Det er nyttig å se på de ulike skolebyggene og snakke med personalet.

Storhaug skole hadde invitert flere folkevalgte til en hel dag på skolen, med både presentasjon, lek i friminuttet og vi fikk fulgt en dobbelttime i ulike klasser. Selv var jeg i 4A, som hadde engelsk. Det å hjelpe til med oppgaveløsingen var ganske krevende og konsentrasjonen kan raskt forsvinne.

De var også tydelige på hvor vanskelig det er å få tak i nye lærere. En del skyldes regjeringens økte karakterkrav og kompetansekrav, som avskilter lærere og gjør at færre søker grunnskolelærerutdanning. Det er bekymringsverdig og det må regjeringen ta tak i. Lærermangelen i Stavanger og mange andre kommuner vil være mye større om få år. Aftenbladet dekkes besøket, og det kan du lese om her >>>

Også på Hundvåg, Skeie og Austbø skoler fikk jeg en god omvisning og nyttige samtaler med ansatte. På Austbø møtte jeg lærer Hallgeir Langeland, som jeg også fikk besøkt klassen til.

Nowruz

Det er alltid veldig hyggelig å møte det kurdiske miljøet i Stavanger. Nowruz er deres nyttårs- og nasjonaldagsfeiring, og i år var de samlet på Bekkefaret bydelshus. I flere år har jeg fått besøke feiringen deres og gitt en tale. Den kan du lese her >>>

Denne uken ble også nyheten om at kulturlivet stiller opp for et politisk skifte i Stavanger offentliggjort. Det blir en forrykende konsert på Folken, som allerede er utsolgt.

IMG_0097

Også saken om at ordføreren har ansatt en Høyre-representant og kandidat i vikariat som sin spesialrådgiver ble også omtalt i Aftenbladet denne uka, og saken kan du lese her >>>

Neste uke er det landsmøte i SV, så neste uke vil ukesoppdateringen handle om det!

Ha en god uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s