Sakki på søndag: SVs landsmøte!

God søndag, godtfolk!

Denne helgen har SV vært samlet til vårt 23. ordinære landsmøte på Gardermoen. Her er noen av tankene etter helgen.

Hovedresolusjoner

Vi vedtok fire hovedresolusjoner denne helga:

  • SVs plan for å redusere ulikhet i Norge
  • SVs plan for klimakutt
  • Antirasistisk plattform
  • Næringspolitisk plattform

Disse vil bli publisert på sv.no fremover. Det var veldig gode debatter og innlegg om alle fire hovedreolusjonene.

Prinsipprogram

I helgen ble også SVs prinsipprogram revidert. Prinsipprogram skiller seg fra arbeidsprogram ved at det er et dokument som samler overordna prinsipper for samfunnsutviklingen, fremfor hva vi vil gjøre i Stortinget de kommende fire årene.

Her ble en god revidering gjort, og jeg er veldig fornøyd med de aller fleste vedtakene vi fikk gjennom.

Uttalelser

Vi vedtok fem uttalelser fra landsmøtet:

  • Norge må jobbe for en human løsning for flyktninger i Europa
  • Nedrustning i stedet for atomopprustning
  • Trygt helsetilbud i hele landet – skrot helseforetaksmodellen
  • Jernbane er naudsynt
  • SV vil bruke krafta strategisk

Rogaland SV ville jo veldig gjerne få fremmet en uttalelse om bompenger, men det ble dessverre nedstemt først i landsstyret og så i landsmøtesalen.

Valg

Det som definitivt preget samtalen i korridorene var valg. Særlig var det mye spenning knyttet til nestledervalget, hvor vi hadde luksusproblemet med å velge mellom Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes.

Selv syns jeg også det var spennende om jeg ble gjenvalgt til sentralstyret eller ei. I den forberedende innstillingen fra valgkomiteen ble jeg plassert som første vara i sentralstyret. Underveis i helgen var jeg innom flere fylkesdelegasjoner for å presentere meg og svare på spørsmål. Valgkomiteen som arbeidet under landsmøtet delte seg også i spørsmålet om Lars Haltbrekken eller jeg skulle inn, hvor Lars fikk et flertall på fire, mens tre tok ut dissens på meg.

Da valget ble foretatt hadde jeg tre gode folk som holdt støttetale for meg; Hilde Mari Bjørke (Hedmark), Ådne Naper (Vestfold og Telemark) og Ingrid Fiskaa (Rogaland). De talene satte jeg veldig stor pris på, og det var fine og rause taler. Etter talene for Lars og for meg, ble resultatet i nestledervalget offentliggjort. Da Torgeir ble valgt som nestleder, så ble jeg ganske sikker på at gjenvalg for meg var umulig. Både Kari Elisabeth og Lars er solide miljøpolitikere, og når den ene ikke ble valgt, så ble behovet for den andre ennå større. Allikevel ble stemmetallet 89 for meg og 117 for Lars. Jeg er glad for at støtten for meg fortsatt var så stor, selv om den ikke var stor nok. Jeg ble allikevel 2. vara til sentralstyret, så jeg kobles ikke helt av.

Selv om jeg er skuffet, så er jeg hverken nedslått eller demotivert. Hverdagen og livet mitt er i Stavanger og jeg har masse å gjøre i lokalpolitikken. Det vil jeg nå bruke alle mine krefter på. Vi står foran et viktig kommunevalg og kampen for skifte i Stavanger er reell. Det har jeg uansett gledet meg til, sammen med det gode laget i SV og kolleger på rødgrønn side.

Det er også kjekt at Audun Lysbakken avslutta landsmøtet med å trekke opp ordførerkandidater og understreket at et skifte i Stavanger er realistisk;

– Det kommer til å bli et eget høydepunkt på valgkvelden. Høyre har styrt Stavanger nesten så lenge som noen kan huske. Til høsten kommer de til å miste makten, og en av dem som skal styre byen, er Eirik Faret Sakariassen.

Ha en god uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s