Ka vil du ha?

Kjenn etter og tenk deg godt om. Hva vil du ha? Sånn ordentlig. Ikke bare de opplagte tingene som et par uker ekstra ferie og noen timer ekstra å sove om morgenen. Men på alt. Og heller ikke bare ting som du selv har lyst på. Hva vil du at hele samfunnet skal ha?

Om noen få dager er den viktigste dagen der du kan si hva du vil ha her. Du kan si hva du vil at Stavanger skal ha. Det du og resten av byen bestemmer seg for blir det vi alle skal ha de neste fire årene.

De siste 24 årene i Stavanger har for det meste vært preget av hva Høyre vil ha. Mye på grunn av dem virker byen vår som den gjør i dag. Vi i SV jobber sammen med Arbeiderpartiet og Rødt for at det etter valget skal være slutt på Høyrestyret og at ting skal bli annerledes i Stavanger.

I Stavanger i dag er det 3000 barn som vokser opp i fattigdom. Det er hvert tiende barn i byen vår. Dette vil vi absolutt ikke ha. Blant flere ting vi vil ha for å få en slutt på dette er å gi sosialhjelpsmottakere full barnetrygd. Ikke bare halv som dagens styrende partier vil. Da fratas unger og familiene deres 12.000 kroner i året.

Vi vil ha en by der barnehager og eldreomsorg drives av alle de utrolig dyktige ansatte i kommunen vår. En by helt uten sykehjemskøer og hvor alle får en barnehageplass i sitt nærområde. Og at ingen utenlandske konsern får anledning til å ta utbytte fra å drive sykehjem og barnehager for så å sende våre skattepenger til en konto i et skatteparadis.

 

Vi vil ha en ny kommune som varmt inkluderer de gamle kommunene Finnøy og Rennesøy. En kommune hvor tjenestene finnes nært der folk bor og ikke blir sentralisert og lagt til sentrum av Stavanger.

 

Vi vil ha en by som syder av liv og småbåter og som ikke fulles opp av store og forurensende cruiseskip. Vi vil derfor ha en ny havn med landstrømtilkobling slik at både innbyggere og cruiseturister kan oppleve vågen vår med den fantastiske utsikten den har.

 

SVs løfte til deg er å kjempe for et samfunn for de mange, ikke for de få. Et samfunn som setter fellesskapet først, fordi fellesskap fungerer, et samfunn som ikke mener at hver og én er sin egen lykkes smed, men som sikrer at alle får ta del i velferden. Et solidarisk samfunn, som tar de farlige klimaendringene på alvor. Et samfunn som gjør mest for de som har minst.

Vi må sammen ta kampen for et Stavanger hvor ingen overlates til seg selv, men hvor vi tar vare på hverandre. Et Stavanger som bryr seg om de som har lite. Et Stavanger hvor det er godt å bo, enten vi bor i selve byen eller på ei av de mange øyene.

Kort og godt: et Stavanger for alle!

Men det er du som bestemmer. Du bestemmer hva du vil ha og hva du mener Stavanger bør ha. Som parti kan vi bare være tydelige på hva vi vil for byen og håpe på din tillitt til å gjøre Stavanger til en varmere og mer rettferdig by de neste fire årene. Godt valg.

 

Eirik Faret Sakariassen,

Ordførerkandidat Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s