Ja til gratis skolefritidsordning!

En undersøkelse utført av Sentio Research Norge på vegne av Fagforbundet, viser at 74 prosent er enige i at skolefritidsordningen bør bli gratis.

I dag varierer tilbudet for skolefritidsordning fra kommune til kommune, og ifølge en evaluering gjort av NTNU varierer prisen fra 0 til omtrent 4.000 kroner i måneden. Foreldre betaler 3011 kroner i måneden for plass i skolefritidsordningen i Stavanger kommune. Mange barn får ikke bli med på SFO fordi foreldrene deres ikke har råd. Dette rammer unger i fattige familier, og ikke minst barn av innvandrere. De må stå utenfor det gode fellesskapet som skolefritidsordningen er.

SV ønsker å redusere prisen på SFO ved å innføre en nasjonal makspris, og på sikt gjøre ordningen gratis. Derfor er vi svært glade for at det er sterk støtte til gratis skolefritidsordning i befolkningen. Folk opplever at skolefritidsordningen er en del av skolen, og de vil at fellesskolen skal være gratis.

En inkluderende fellesskole skal sikre at alle barn og unge får et godt opplæringstilbud uavhengig av hvor de bor og hvilken økonomisk bakgrunn de kommer fra. Samfunnet skal ta ansvar for at alle barn kan gå på en skole der de får tilegnet seg kunnskaper og trives. SV vil styrke samarbeidet mellom skole og SFO samtidig som vi vil forsvare lekens plass både i skolen og i SFO. Leken har stor betydning for barns sosiale og fysiske utvikling og er en av de viktigste arenaene for læring.

Skal vi ha små forskjeller i framtiden, må vi også ha en politikk som sikrer alle mennesker like muligheter til både å lykkes og til å få hjelp når vi trenger det. Det innebærer at vi må satse på kunnskap og på barna våre. SV satser stort på de minste gjennom offensive tiltak for å fremme kvaliteten både i barnehagene i skolen og på SFO.

Eirik Faret Sakariassen,

Ordførerkandidat Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s