SV kjemper for et Stavanger for alle

Høstens valg ga mandat til å danne nytt flertall i Stavanger. For første gang skal SV være med å styre byen. Den politiske plattformen vi har signert har gitt oss mange viktige gjennomslag som vi gleder oss til å få vedtatt!

Stavanger er en by der forskjellene øker. De med mest får stadig mer, mens de med minst får mindre. Det vil SV gjøre noe med. Høyre-alliansen har i snitt fratatt de 400 fattigste familiene 12.000 kr. årlig, gjennom at de fratas halve barnetrygden. Samtidig som Stavanger Forum stadig har fått nye millioner drysset over seg, har kommunen spart på sosialhjelpsmottakere. Det er hjerterått. Og det skal det bli slutt på. SV og flertallet gir disse pengene tilbake til familiene.

Noe av det som er den sterkeste driverne for forskjellsutviklingen er bolig. Det nye flertallet vil ha en boligplan for sosialboligpolitikk. Der vil vi få på plass leie til eie som gjør at unge lettere kan komme inn på boligmarkedet, ved at kommunen kjøper seg inn i utbyggingsprosjekter og gjennom å fornye etablererordningen. Det er viktig at unge og småbarnsfamilier har råd til å bosette seg i Stavanger. Derfor må vi prioritere å bygge boliger for innbyggere med vanlig inntekt, fremfor flere boliger i luksussegmentet.

Stavanger har satt ambisiøse klimamål. Det er viktig at vi greier å levere på disse. Derfor vil SV og flertallet gjøre det lettere for deg å gjøre klimavennlige valg: det skal bli lettere å sykle og gå, flere el-billadepunkter for borettslag skal etableres og vi vil utvide bysykkelordningen. Småbarnsfamilier og folk som velger å selge bilen vil kunne søke om tilskudd til å kjøpe el-sykkel. Og vi skal sette et tak på antall cruiseskip, flytte dem ut av Vågen og kreve landstrømtilkobling. Lokalt skal vi ta globalt klimaansvar.

De over 10.000 som arbeider i Stavanger kommune, skal merke at det nå er et mer ansatt-vennlig flertall. Vi vil gi ansatte mer tid og tillit, fjerne unødvendig rapportering og målstyring, øke grunnbemanning og kjempe mot økende sykefravær. Vi skal gjøre mer for at de som vil kan stå lenger i jobb. Vi skal også bruke det breie settet av virkemidler en kommune har for også å sikre bedre arbeidsvilkår for de som ikke arbeider i kommunen. Enten gjennom strenge krav til alle kommunen kjøper varer og tjenester av, eller ved at utesteder på gi ansatte almenngjort minstelønn for å få skjenkebevilling.

Vi skal stå på for et Stavanger for alle, som sikrer gode tjenester der folk bor, motvirker økende forskjeller og kutter klimagassutslipp. Vi vil arbeide for at folk har tak over hodet uten gjeld opp til taket. SV gleder seg til å være med på å styre Stavanger.

Eirik Faret Sakariassen,

Kommunalråd for Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s