SV leverer i Stavanger!

Den politiske plattformen i Stavanger viser vei mot en mer rettferdig kommune, som skal redusere klimagassutslipp og sette en stopper for velferdsprofitt.

I lang tid har SV løftet frem de 400 familiene i Stavanger som har blitt fratatt deler av barnetrygden sin, fordi de går på sosialhjelp. De som har aller minst har i snitt blitt kuttet 12.000 kroner årlig. Det er dypt urettferdig – og når Høyre nå mister makten, skal disse familiene få pengene sine tilbake! Det lovet SV før valget – og nå innfrir vi!

Vi vil styrke kommunens klima- og miljøfondet, innføre klimabudsjett og -regnskap for kommunen, sette et tak på antall cruiseskip, flytte dem ut av Vågen og stille krav om landstrøm, verne matjord, bygge mer sykkelveier og etablere flere ladepunkter for el-biler, særlig i borettslag. Vi hører på de som streiker og brøler for klimaet og tar dem på alvor.

Den politiske plattformen SV har signert slår fast at vi vil si nei til nye private skoler, stanse nye kommersielle barnehager og heller bygge kommunale eller private ideelle, ta tilbake Boganes sykehjem fra kommersiell drift og rekommunalisere alt parkvedlikehold, renhold og renovasjon.

Det er interessant at de som roper høyest om budsjettbalanse er musestille når kommunens penger forsvinner ned i lommen på eiere av kommersielle velferdselskaper. Det nye flertallet vil sørge for at dine skattepenger går til velferd, ikke profitt.

For første gang skal SV være med å styre Stavanger. Vi skal styre med øret til bakken; vi vil lytte til innbyggere, ansatte, organisasjoner, bedrifter, fagbevegelsen og alle andre som har et budskap til oss. Sammen med Ap, FNB, MDG, Rødt og Senterpartiet vil vi gjøre Stavanger til en kommune for alle, som gjør mer for de som har minst og mer for de som er minst!

Eirik Faret Sakariassen,

Kommunalråd for Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s