Samarbeidspartiene styrker Stavangerskolen

I en kronikk i Rogalands Avis 4. april skriver Venstres Hege Eriksen Nordbøe at forslaget fra H, Frp, V og KrF om å bevilge 7 millioner kroner til læremidler i Stavangerskolen ble «blankt feid ned av utvalgsleder». Utvalgslederen det refereres til er meg. Og hun har rett i at jeg feide forslaget ned. Årsaken til det er at jeg mener forslaget er alt for passivt.

For 7 millioner kroner får man knapt 430 kr pr. elev til læremidler. Skolebøker har stort sett en langt høyere pris. Det er ikke i nærheten av å dekke de behovene som finnes. Undertegnede har de siste månedene hatt dialog med mange personer tilknyttet Stavangerskolen og besøkt flere skoler, der også dette har vært tema for besøkene.

Derfor varslet jeg i samme møte som mindretallspartiene fremsatte sitt forslag om 7 millioner kroner, at samarbeidspartiene i Stavanger, Ap, Folkets parti, MDG, Rødt, Sp og SV allerede har lagt planer om å imøtekomme behovet for læremidler med et vesentlig større beløp enn det mindretallspartiene her foreslår, øremerket til læremidler. Jeg må si at det er oppsiktsvekkende lavt beløp som ble foreslått, også med tanke på at partiene som foreslår det ikke er i styringen. Nordbøe og de andre fra mindretallspartiene er godt kjent med at utvalget ikke har budsjettfullmakt, og at dette selvsagt ikke kan vedtas av utvalget. Jeg sa derfor at vi vil komme tilbake til dette ifm. behandlingen av tertialrapporten før sommeren.

At Nordbøe i samme kronikk påstår at vi som styrer i Stavanger «snakker sjeldent om kvalitet i undervisning og læring på møter i utvalget» må enten skyldes at hun ikke har sittet i utvalget mer enn omtrent et halvt år eller at hun ikke har hørt hva vi andre har snakket om.

I samarbeidspartiene, både i og utenfor oppvekstutvalget, er engasjementet og kunnskapen om hvordan vi som folkevalgte kan bidra til kvalitet i undervisningen stor. Det er derfor vi har styrket Stavangerskolen med 60 millioner kroner de siste årene, har allerede tilført 8 millioner kroner øremerket til læremidler til fagfornyelsen i 2020, har levert forslag til kvalitetsplaner, kompetansehevingsplaner og andre relevante saker for å bidra til enda bedre forhold for Stavangerskolen. Jeg forstår at alt dette ikke passer inn i Venstres skremmebilde av oss som utgjør samarbeidspartiene, men det kan ikke stå i veien for virkeligheten.

Eirik Faret Sakariassen,

Leder av utvalg for oppvekst og utdanning (SV)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s