Sykehuset i Stavanger må sikres bedre finansiering!

Stavanger SV er bekymret for finansieringen av byggingen av nytt sykehus i Stavanger. Vi står i fare for at regionen, pasienter og ansatte må leve med et delt sykehus i tiår fremover.

Det er uklokt at bygging av nye sykehus finansieres gjennom blant annet kutt i driften. Utslagene av dette ser vi nå: innsparinger generelt, og store kutt til psykisk helse. Dette vil særlig ramme barn og unge, som får et svekket tilbud.

SV er opptatt av et sterkt, offentlig helsevesen med god finansiering. Det er vår felles helsetjeneste som skal stille opp når vi trenger det. Krevende år med pandemi, stor belastning på ansatte og langvarige travle perioder har slitt ut sykehusansatte. De hadde nå fortjent gode økonomiske vilkår for å drifte sykehus, i stedet opplever de nå press for å kutte i driften for å sikre finansiering av nye SUS. Det er i alle innbyggeres interesse at vi har et sykehus som har bedre finansiering enn i dag.

Nå er finansieringen av byggetrinn to av nye SUS satt i fare. Det er store budsjettoverskridelser, som følge av økte priser på byggematerialer. Dette må regjeringen sikre full fremdrift på.

Stavanger SV ber regjeringen sikre bedre finansiering av SUS og byggetrinn to av nye SUS. Det fortjener alle som jobber på sykehuset og alle som blir pasienter og pårørende. Sykehuset er ryggraden i velferdsstaten vår. Uten god nok finansiering, så svekkes velferdsstaten og helsetilbudet vårt. Det vil vi i Stavanger SV fortsette å kjempe mot.

Oda Eikeland Nilsen, leder Stavanger SV

Eirik Faret Sakariassen, 1. kandidat Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s