SV vil sikre skolemat til alle Stavangerelever!

Åttendeklassingen Johan Gystøl Finnestad på Kannik skole hadde et godt leserinnlegg på trykk i Aftenbladet 9. februar. Finnestad vektlegger mange av de samme argumentene som gjør at SV har det som en av våre hovedsaker at alle skoler skal få skolemat, sånn at ingen elever i Stavanger går sultne på skolen.

Neste onsdag skal oppvekstutvalget i Stavanger behandle utvidelse av skolematordningen. SV og samarbeidspartiene har doblet skolematsatsingen i Stavanger og gjort det permanent. Allikevel vil jeg være tydelig på at det er en ordning som er permanent så lenge SV er en del av partiene som styrer. Hvis høyresiden vinner valget, så må man regne med at skolematen forsvinner. De har kuttet dette i sitt budsjett for i år, og det regner jeg med de planlegger å levere på.

Skolemat er viktig for det sosiale mellom elevene, og det er viktig for å utjevne økonomiske forskjeller. Det er vanskelig å lære om sulten gnager i magen. Samtidig som vi har styrket skolerammen med 100 millioner kroner, kjøpt skolebøker for 43 millioner kroner har vi gitt skolemat til rundt 3000 elever. Fra høsten dobler vi dette til over 6000 elever. Målet mitt er at alle elever skal få skolemat. Vi satser på kunnskap og kvalitet, samtidig som vi arbeider for å redusere forskjeller og sikre at ingen elever er sultne på skolen.

Eirik Faret Sakariassen,

Leder av utvalg for oppvekst og utdanning i Stavanger og 1. kandidat Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s