Lovlig salg av sex?

Nå får verden nok en bekreftelse på at verden ikke aksepterer salg av sex.

«Legaliseringen av prostitusjon har ikke gitt oss de resultatene vi håpet på. Vi ønsker å delvis omgjøre denne loven, spesielt med tanke på hvordan kvinner blir utnyttet i sexindustrien,» sa Job Cohen, borgermester i Amsterdam.

Dersom byens borgermester får det slik som han ønsker vil Amsterdam heretter rydde opp i det kjente horestrøket «Red Light District». Det byens politikere ville oppnå da de innførte ordningen var å fjerne bakmennene som sto for prostitusjonen av kvinner. Også i Norge er hallikvirksomhet ulovlig. Men foreløpig har ikke ordningen gitt de resultater bystyret i Amsterdam ønsket.

Nå tas de i bruk sikkerhetsfirmaer for å slå ned på hallikvirksomheten. Borgermesteren håper at «opprydningen» vil være ferdig innen 2012. De ser nå selv at legaliseringen av sexsalg var en dårlig beslutning og et feilsteg.

Jeg ser personlig på utviklingen i Nederland som positiv. Det Amsterdam har fått ut av det er at turismen i langt større grad har vært fra sexkjøpere. INorge har regjeringen foreslått kriminalisering av horekunden. Det ser jeg på som den rette veien å gå for å få bort salg av mennesker. For det er nettopp det prostitusjon i bunn og grunn er. Kvinner objektiviseres og selges som en vare. Slik kan ikke mennesker behandles!

I Sverige har kjøp av sex blitt bøtlagt, eller straffet med seks måneders fengsel, siden 1999. I noen tilfeller begge deler. Dette er den samme strafferammen regjeringen la frem i sitt lovforslag. Dette vil gjelde for alle former for kjøp av sex. At Sverige har hatt ordningen siden 1999 vitner bare om at Norge ligger et stykke bak.

«Norge skal ikke bli en frisone for halliker og menneskehandlere. Vi ønsker å stanse prostitusjonen i Norge.»

– Justisminister Knut Storberge (AP)

Det er viktig å sette fokus på å få bukt med salg av sex. Kvinner er ingen vare! At dette har blitt noe som vanliggjørs i det norske samfunn er skremmende. Tenk at vi kan tillate oss det. Jeg synes det er bedrøvelig å se hvor lite vi tenker på kvinnenes rettigheter!

4 kommentarer om “Lovlig salg av sex?

  1. Det var veldig god stemmning på landsmøte til AP da vi vedtok at vi ville jobbe for krimilanlisering av kjøp av Sex. Argumentasjonen for å ikke kriminalisere var at man ville gjøre hverdagen verre for de prostituerte, de «snille» kundene ville forsvninne, og prostitusjonen ville gå unde jorda. Jeg tror ikke det finnes noen «snille» kunder, og de som er voldelige er voldelige allerede, og jeg tror ingen vil bli voldelige fordi det blir ulolvlig. Det er jo totalt ulogisk. Og til det siste, hvis kundene kan finner de prosituerte skal politiet det også.

  2. Tilbaketråkk: Salg av sex er salg av mennesker! « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s