FrPs alternative statsbudsjett 2008, post # 5

Miljø og klima

Det første og mest påfallende er at foran de fleste tallene som angår miljø så står det et minustegn. Hvilke signaler gir det?

Jeg prøver ikke å overbevise noen om at FrP er et parti som ikke annerkjenner verdens klimakrise, det vet de fleste fra før av. FrP har INGEN klimatroverdighet. Det eneste de svarer når noen spør om klima og miljø er: «Me ska hvertfall ikkje få trekt masse klimaavgifter ner over håve!» I bunn og grunn totalt meningsløst og lite konstruktivt svar, men slik er det nå en gang.

Når det kommer til CO²-håndtering så er det noe av det viktigste og mest nyttige vi kan gjøre. Og det er en måte å videreutvikle vår teknologi i stor grad. Når vi for eksempel har et gasskraftverk som Mongstad som spyr ut tonnevis av CO² så er CO²-deponering viktig. Karbondioksid er en av de gassene som har en skadelig effekt på miljøet. Vi har andre også, som NOx. Men angående CO²-håndtering så kutter FrP 350 000 000 kroner til nettopp dette! Hvordan skal det gå med kloden vår? Jeg blir redd bare med tanken.

Noe av det som staten bør forplikte seg til er at når alle politikere snakker varmt om å ta miljøansvar så er det minste Kongeriket Norge kan gjøre er å ta hensyn til miljøet i sine egne innkjøp osv. Men under paragrafen «Miljøhensyn i offentlige innkjøp» kutter FrP hver eneste krone!

I kampen mot en totalt miljøkrise så må vi utvikle ny teknologi. Uten at vi kommer flere steg videre med kunnskapen vår så sitter vi fast. Når det kommer til forskningsinstituttene så kutter FrP 10 millioner og forskningsprogrammer m.m. så kutter de 15 millioner kroner. Det er soleklart at FrP virkelig setter alle bremser på når det kommer til å ta klimaansvar!

3 kommentarer om “FrPs alternative statsbudsjett 2008, post # 5

 1. Det er beklageligt, men C02 og temperatur-sammenhængen er den anden vej rundt. C02 bestemmes af temperaturen.

  Det er forfærdeligt for et ung menneske at eventuelt måtte ERKENDE, at hans overfladiske viden viste sig at være ren tro og eftersnak.

  Desværre igen, det er bevist, at man bevidst har ombyttet den afhængige og den uafhængige variabel for at nå til f.eks. Al Gore Fotostaterne.

  Beklager, menneskeskabt C02 har ingen indflydelse, som det overhovedet er værd at se på.

  Ked af det, men det er bevist:

  http://danmark.wordpress.com/2007/03/31/global-opvarmnings-svindelen-2007-paa-dokumentar-video-1time-15min/

  End ikke en debat tør han tage:
  http://danmark.wordpress.com/2008/01/13/al-gore-refuses-to-debate-co2-levels-and-temperature-connection/

  Hvordan startede det?:
  http://danmark.wordpress.com/2007/02/03/co2-rapport/

  Sonia

 2. Hei! Hyggelig å se at jeg har lesere helt bort i Danmark:)

  Jeg er av den overbevisning at vi nå står overfor en miljøkrise. Og jeg tviler på at du kjenner til FrP, men de er et liberalistisk parti som underkjenner klimakrisen – og som kutter i alt som kan ha en miljøeffekt.

  Man kan alltids spekulere i om miljøkrisen er noe som bare er en bløff, men jeg mener (ut i fra alle rapporter o.l jeg har lest) at det er et reelt problem.

  Og uansett; at vi i Norge fører en mer miljøvennlig politikk har mange +’er ved seg. Vi har et dårlig kollektivt tilbud, mye køer i rushtiden, støv virvles opp og blir et problem for barn, astmatikere (som meg selv) og allergikere. Så det er absolutt mye som vi bør endre på: enten det er en klimakrise eller ei.

  Også i København (om det er der du bor) så er det ulovlig å kjøre med miljøvennlige kjøretøy. Dere har miljøsoner, som sørger for at biler uten partikkelfilter ikke får kjøre inn i byen. Dette praktiseres også i Stockhol, og er foreslått i Oslo.

  Eirik

 3. Tvivl du bare eller tro som du vil. Jeg ved alt om, at tro er stærkere end viden….på kort sigt.

  Dit indlæg drejede sig ikke, om hvad der var lovligt og om børn og astma. Nu må du ikke krybe udenom.

  CO2 PÅVIRKES AF TEMPRATUREN ikke omvendt.

  Du vil absoslut ikke være i tvivl på nogen måde, hvad topvidenskabsfolk har at berette for dig på let tilgængelig måde på dokumentaren, der henvises til på første link.

  Den vistes på Channel 4 i mart 2007 …og glem nu dine fordomme og se den.

  Venlig hilsener og alt vel
  Sonia, Danmark

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s