FrP viser sitt sanne jeg

I en artikkel på VGNett i dag kan vi lese at «Fremskrittspartiet kraftig strammer inn sin innvandringspolitikk«. Det i seg selv er skremmende, ettersom FrP allerede har en svært konservativ og segregerende innvandringspolitikk.

«De få som får komme, vil vi sile ut,» sier FrPs innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.

For FrP handler det ikke om mennesker. Men de anser det for å være et samfunnsproblem. Et problem for samfunnet… dette mener jeg er en ganske alvorlig påstand. For hva representerer egentlig våre nye landsmenn? En ny retning, ny tilføring av kultur og nye syn på tingene. Mangfoldighet, toleranse og solidaritet: for meg viktige prinsipper. Men for FrP er dette et samfunnsproblem. Dette innlegget kan ta skade av å være sint og opprørt; nå er dere advart. Om dere ikke vil lese mer, slutt nå. Men om dere bryr dere om mennesker, og tar avstand fra rasisme, les gjerne videre.

«Vi ønsker å unngå analfabeter og andre ressurssvake grupper som vi ser ikke greier å tilpasse seg i Norge. De få som får komme, er de vi vet vil kunne tilpasse seg,» sier Amundsen videre. Problemet med det Per-Willy Amundsen sier er at Norge har ressurser til å hjelpe analfabeter og andre ressurssvake grupper. Men det bruker FrP som et argument mot innvandrere – fordi de leter etter ikke-rasistisk retorikk.

For å bevise at det er rasisme kan vi bare se hvilke land FrP særlig ikke ønsker i Norge: «(…) Somalia, Afghanistan og Pakistan(…)». I Norge har vi muligheten til å gi disse menneske en ny mulighet. En ny start. Skolegang, jobb og velferd. Og de gir noe tilbake. Jeg husker for omtrent et halvt år siden, når landets innvandrere skulle gå ut i en tretimers streik (tror jeg det var). Logistikken i Oslo brøt jo totalt sammen. Folk kom ikke frem. Innvandrere spiller en stor rolle for oss i Norge, og vi vet ikke hvor mye de betyr for oss. Innvandrere er en ressurs, ikke et problem!

En oppsummering av FrPs «innvandringskrav»

 1. FrP ønsker å formålsparagraffeste at man skal begrense innvandringen.
 2. De ønsker å «begrense familiegjenforeningen kraftig. Dagens ordning bidrar til at tusenvis av svært ressursfattige innvandrere får komme til Norge. Vi foreslår å si nei til at foreldre skal få komme gjennom familiegjenforening og foreslår 24-årsgrense for henteekteskap og tilknytningskrav.» Hva er det som går av Fremskrittspartiet? De skal legge bånd på familier og skape et skille mellom mor, far og barn (også øvrig slekt). Men om du kommer fra et EØS-land, USA, Canada, Australia eller Japan er du velkommen. Hvis ikke dette er rasisme så vet jammen ikke jeg!
 3. «Frp ønsker å begrense asylordningen til personer med et reelt behov for beskyttelse.» I en tilleggskommentar sier Per-Willy Amundsen: «Vi vil fjerne muligheten til å bli på humanitære grunner, helseproblemer eller at man har vært for lenge i Norge, på grunn av for lang saksbehandlingstid. Får vi det som vi vil, vil antallet flyktninger som kommer til Norge kunne reduseres til under 100 i året.» Nettopp det at Norge er åpent for dem som trenger asyl og en trygg plass å flykte til er noe vi bør fortsette med. For dem som ikke kjenner uttykket «humanitært grunnlag»: det er når mennesker som bor i et land rammet av krig, sult eller akutt nød får komme til Norge på humanitært grunnlag. Om vi ikke tillater det, vil det bety at ti-tusener av mennesker må bli i sitt hjemland – som blir erklært ulevelig av FN. Men dette vil FrP forby.

Listen kunne fortsatt, men dette er det aller mest rystende punktene. Men heldigvis finnes det gode mennesker, slik som f. eks. SVere som Oddny Miljeteig, som sier at hun har og er villig til å skjule folk for staten.

Med den innvandringspolitikken Norge enkelte ganger fører så forstår jeg hvorfor man holder mennesker i skjul. I mange av disse situasjonene må man faktisk ta hensyn til hvert enkelt tilfelle. Det er mange hensyn å ta, ettersom det er mennesker vi snakker om. Dette har SV forstått, og FrP misforstått totalt! Jeg avlutter innlegget med en honnør til gruppeleder for Bergen SV, Oddny Miljeteig. Det er på sin plass, etter sleivsparket til FrP.

13 kommentarer om “FrP viser sitt sanne jeg

 1. Der klarte du faktisk å toppa ditt eige parti med den mest fordomsfulle og rasistiske kommentaren eg har sett på eit bloggforum på lenge, Kyle.

 2. Ja, jeg støtter Oddny Miljeteig, og det legger jeg ikke skjul på. Jeg har foreløpig ikke tatt et klart standpunkt i forhold til friborgerskap. Men om jeg kjenner meg selv rett, heller jeg foreløpig mot å være mot. Jeg har diskutert det med deg før, Kyle, men dette er for meg «for nytt og for ukjent» til at jeg kan ta et bestemt standpunkt. Når dette er noe vi kjenner til i større grad, og det finnes erfaringer som sier ulike ting vil jeg se nærmere på det. Men det er verken en aktuell sak eller noe jeg foreløpig anser for å være en videre god løsning.

  Chrstian: Ja, det er bra at FrP er ærlige om hva de mener, men jeg er fortsatt like uenig!

  Bror: Bare for å følge deg opp: fordi Kyle ikke sier mot sitt parti, regner jeg med at du samtykker (den som tier samtykker;-))

 3. Eirik… Hvis grunnen din til å være imot er pga. det er en småfrekk FpUer som har fremmet forslaget..

  men se litt på det… Friborgerskap åpner for at alle fredelige mennesker får tilgang til riket.

  og Kyle samtykker til strengere innvandringsregler

 4. Oi! Finnes det virkelig et «sant jeg» for FRP? Frapperende!!!

  Seriøst: når jeg vet at en del gode folk jobber for FRP blir jeg litt oppgitt. Det er liksom så bortkastet. Politikken deres er jo fullstendig verdiløs!

 5. Tilbaketråkk: Etnisk harmoni: er det mulig? « Frem kamerater!

 6. Tilbaketråkk: “Gjerningsmannen er av utenlandsk opprinnelse!” « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s