Stavanger SVs forslag til skjenkeregler

Den 28. april skal Stavanger bystyre vedta de nye skjenkereglene. De vil gjelde frem til 2012. Fellesforslaget som kommer fra Høyre, Venstre, FrP, Senterpartiet og Pensjonistpartiet ønsker en liberalisering av skjenkereglene i Stavanger. De vil la resteauranter skjenke sprit til 01.30, og la nattklubbene skjenke sprit frem til 03.00. Er dette ansvarlig? FrP sier at venstresiden mener de vet best og at de vil passe på folk. «Folk greier seg selv!» Oh, really?!

SV stiller eget forslag til skjenkeregler. Vårt alternativ er som følger:

Restauranter og puber

De kan ha åpent fra 11.00 og skjenke øl og vin frem til klokken er 01.00. Folk må være ute av lokalene innen 01.30. Her må det poengteres at vi vil at brennevinsalget skal slutte klokken 24.00. I forrige periode gikk SV (sammen med Høyre og FrP) på å liberalisere skjenkereglene – og det er resultatet av byens uteliv i dag. Dette er ikke noe vi er stolte over, og derfor kjører vi en mer restriktiv linje denne perioden.

Nattklubber

Vi vil la nattklubbene være åpne fra klokken er 22.00 og frem til 03.00. Aldersgrensen her vil være 23 år. Og på lik linje med restauranter og puber skal spritskjenkingen avlsuttes når klokken er 24.00. Grunnen til det er at det ikke vil være fornuftig å servere brennevin for lenge.

Kulturbevillinger

Dette er noe Stavanger Arbeiderparti er stolte over. Mens dette forslaget er noe SV ikke stiller seg bak. Det handler om at utesteder i byen kan be om utvidet skjenkebevilling til kulturarrangementer. Det vil bety at mange utesteder kan arrangere en konsert o.l. og da kunne skjenke mer. Poenget med å stanse alkoholsalget tidligere mister da poenget. Flertallspartiene snakker også om «utvidet skjenking». Da kan steder som Folken, Tou Scene og Checkpoint Charlie få utvidet skjenking til enkeltarrangementer. Argumentet nå er at de ikke får holdt en konsert, ettersom konserter ofte begynner rundt 23.00. Men det er da lett å fikse slik at en konsert begynner tidligere! 21.00. Og for SV vil det aldri være et alternativ og la alkohol finansiere og kunne bli brukt som et argument når det kommer til alkohol.

FrP mener at så lenge vi bare setter inn mer politiressurser så er det greit at kranene er åpne hele døgnet. Men i denne omgang har de gått med på å holde åpent til 03.00. Men hva om Rogaland politidistrikt får 70 nye politistillinger; vil vi da bruke dem på å leke barnevakt for fulle mennesker i sentrum? Eller skal vi satse på forebyggende tiltak? Jeg bare stiller spørsmålet. For meg er svaret enkelt.

For dem som ønsker å høre mer om skjenkereglene, kan dere komme til Stavanger katedralskole førstkommende torsdag 18.00. Det vil da bli arrangert en debatt om skjenkereglene og situasjonen i byen. FpU, KrFU, Unge Venstre og SU vil være representert. Håper vi treffes der, og at vi kan slå av en prat!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s