Krigslyst fra Israels side

Tilstandene i Palestina er ikke bedret siden sist. Det ryktes at Mahmoud Abbas, presidenten i Palestina, ønsker å gå i forhandlinger med Hamas. Hamas har uttalt at de ikke ønsker noen forhandling med Israel før de får hele Vestbredden tilbake. Mens Abbas vil gjøre hva han kan for å begynne fredsforhandlingene så tidlig som mulig. Det synes jeg er en klok beslutning. Men vil det ha noe for seg?

For hvem er tjent med fred i Palestina? Ikke israelerne! Vil de da gå med på noe slikt? Når de har terretorial makt, våpen og støtte fra USA. Neppe! Og det er gjenspeilet i hva folket selv ønsker.

En undersøkelse utført av An-Najah University som senere ble publisert gjennom Israel Radio viser at 56 % av israelerne ønsker at krigføringen mot Palestina fortsetter. Kun 33 % av isralerne ønsker at landet skal gå i forhandlinger med Hamas. Et markant flertall ønsker at krigen skal fortsette. Kriglysten i Israel er stor!

Hva er da meningene på den andre siden?

57 % av det palestinske folket ønsker fred! De vil ha slutt på bombingen, terroren og alle tap. Det er til gjengjeld 40 % som er mot fred. Mens flertallet av israelerne ønsker at krigen skal fortsette, så er det et markant flertall blant palestinere som ber om at krigen snart skal være over!

Når skal verdenssamfunnet sette foten ned, og hjelpe palestinerne fra Israels ødeleggende krigføring?  Når skal USA slutte å gi store økonomiske bidrag til denne såkalte «rettsstaten», som bruker alt av tilskudd til skudd og granater!? Denne konflikten har pågått en mannsalader. Skal de eldste palestinerne oppleve fred?

Jeg synes det er horribelt å se hvor krigslystne det israelske folk faktisk er! Med slike forventninger og håp så ser freden ikke ut til å komme med det første…

2 kommentarer om “Krigslyst fra Israels side

 1. Tror jeg kan komme på mandag.

  – – –
  Vil gjerne tilføye litt fakta om hvordan Israel sin krigerske holdning har påvirket andre land i midtøsten.

  Israel har alltid sett på det some en nødvendighet å være agresiv og skyver svake stater som Palestina og Libanon forann seg når de skal drive maktdemonstrasjon og «territorie-vinning».

  Etter de 100talls landsbyene Israel utslettet på slutten av 40-tallet da de drev å innredet seg i det hellige land, har det flyktet palestinere i alle retninger. Palestinere som ikke kan bosette seg i sitt eget land teller i dag 6 millioner. Mangen av dem har søkt tilflukt i Libanon. Palestinere utgjør i dag 10% av den libanesiske befolkningen.

  I Libanon er det allerede et kvast forhold mellom de kristne som utgjør et knapt flertall og arabiske folkegrupper som drusere, Shia og Sunnimuslimer. Dette politiske strekket bygger opp til en borgerkrig.
  Det blir også dannet en nasjonalistiske grupper som har til hensikt å fordrive flyktningene fra palestina. En av disse gruppene er Falangistene. .

  «Hendelsen som regnes som begynnelsen på borgerkrigen var et Falangistangrep på en buss med palestinere i Beirut i april 1975.»

  Israel og falangistene framprovoserte dermed gruppa Hizballa. En samling av de mest radikale som ikke fant seg i den dårlige behandlingen falangistene gav dem.

  «Israel deltok både direkte og indirekte i den libanesiske borgerkrigen. For det første støttet de falangistene både materielt og militært. De to mest kjente massakrene i palestinske flyktningleire, i Sabra og Shatila, ble utført av falangistene, mens israelerne voktet utgangene»

  http://www.globalis.no/Konflikter/Libanon

  Før opprettelsen av Israel, da Britene eide Jerusalem og Palestina krydde det av både kristne, muslimer og noen få jøder i Jerusalem. Nå er det nesten bare jøder og et markant mindretall av heldige muslimer og kristne som er i besittelse av Israelsk pass som er bosatt der.

  Da FN vedtok å opprette en arabisk og en jødisk stat i palestina skulle 49% av landet tilfalle jødene. I dag har den prosentandelen steget betraktelig. Se om dere får følgende kart som viser til verdens største konsentrasjonsleir (palestina) til å bli resterende 51%: http://www.jerusalemites.org/image/news2/10-05-04map1_eng.GIF

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s