Gratulerer med dagen!

Nå er dagen endelig her! Norge er nå et land hvor man kan gifte seg uavhengig av seksuell legning. SVs forslag fra 2004 vant endelig frem!

Det betyr at homofile og lesbiske kan gifte seg. KrF og FrP har gjort alt hva de kan for å motarbeide dette forslaget. Men den gang ei. Med en handlekraftig regjering, med støtte fra Høyre og Venstre, så ble forslaget banket gjennom. Og godt er nå det.

Forslaget i seg selv er viktig – men det har også en annen effekt. Dette er strukturnedbrytende. Det betyr at mye av den kristenkonservatismen som i mange saker ligger til grunn, vil nå bli tilsidesatt. Fremover vil verdier som likeverd, kjærlighet og håp bli tatt i bruk, i sin rette forstand.

«Og igjen står disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst av alt er kjærligheten.

Gjør døren vid, gjør porten høy for alle i Stavanger kommune.»

Marcela Molina, gruppeleder Stavanger SV, under markering til støtte for kjønnsnøytral ekteskapslov.

Og hun har så rett.

Men nå er den altså her. De kristenkonservative har lovet at kampen ikke er over. De skal nå gjøre hva de makter for å få forslaget reversert. Lykke til! Det norske folk har talt – og det norske folk er tolerante.

Til alle dere som har fortjent dette: gratulerer! Jeg er glad på deres vegne :-)

11 kommentarer om “Gratulerer med dagen!

 1. Norge har fillen blitt et diktatur land, kor folket ikkje bler hørt på lengre!

  Ja, te å la flertallet bestemma!

 2. En stor dag indeed. En stor seier for likestilling, homofile, Norge og demokratiet.

  Anbefaler alle å stikke innom nrk.no og se kristenfolket og FrPs siste kamp mot loven. De sto utenfor stortinget og holdt de samme appellene som de gjorde i Stavanger og mange andre byer.
  Da de var her i byen var jeg forbanna, nå er det mer komisk enn provoserende. Lik en dårlig marathonløper som gjør en siste krampetrekning som han besvimer et par meter fra startområdet.

 3. Dette var et stort steg ut av middelalderen for Norge, for det var i middelalderen dette forbudet hørte hjemme, ikke i 2008.

 4. faktisk ikke middelalderen. Middelalderen var en tid hvor det faktisk var vanlig å leve i homofilt samliv i de søreuropeiske landene. Renesansen derimot var tiden da de homofile var uønsket på grunn av sterk blomstring av kristne verdier…

  Uansett veldig bra at loven er et faktum :D

 5. Jeg elsker den kjønnsnøytrale ekteskapsloven.=)

  Liker veldig godt denne bloggen din. Fant den nettopp i tilfeldig nettsurfing, og er godt fornøyd med det.
  Er selv medlem i Bodø Rød Ungdom. Ser at du har plassert RUere under listen som «motstandere», men jeg vil bare si at vi er ikke dine motstandere. Om vi hadde snakka sammen tror jeg nok at du og jeg hadde hatt mye vi var enige om. Bare så du er klar over det.

  Kameratslig hilsen
  Frida Estensen,
  Bodø RU

 6. Hei Frida: Det er hyggelig i høre. Jeg har satt dere som «motstandere», men jeg vet at jeg trolig er mest enig med dere av alle på den listen. Så at vi har mange punkter vi er enige om, det er nok temmelig sikkert :-)

  Kameratslig hilsen,
  Eirik

 7. Hei Bubban!

  Takk for at du er så reflektert og for støtten fra deg. Er utrolig glad for en nye loven. Du skulle vært på operataket på feiringa….det var helt utrolig bra!!! HURRA!!

  Klem fra Ændal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s