Bokanmeldelse #3: Den nye folkebevegelsen

Kan venstresiden lykkes i 2005-2009?

Magnurs Marsdsal har vært redaktør for denne korte boken, med mange ulike bidragsytere, blant annet Ingrid Fiskaa. Boken ble skrevet før forrige stortingsvalg og skisserer hvilke krav og forventninger man kan ha til en evn. rød-grønn regjering

Nå som det går mot neste stortingsvalg syntes jeg det var interessant å lese hva kravene var da – fra venstresiden til venstresiden. Om det neste valget går som vi håper får de rød-grønne lenger tid til å gjennomføre sitt politiske prosjekt. Det blir da relevant hvor stor maktfordelingen blant de tre partiene blir. Om SVs makt øker og Aps svekkes vil nok dette endre på en del.

Men det er høyst relevant å tenke over hva som har endret seg siden det norske folk forrige gang skulle velge sitt storting. Det er mye nå som ikke var slik for tre år siden.

De som går ut i sin første valgkamp bør lese denne boken. De som var med forrige gang bør lese den. En del av ideene som frontes er temmelig viktige å ha med seg. Boken er velskrevet, korte tekster av ulike fagfolk, som gir flere syn på valget.

Jeg ser også for meg at det kan komme en bok som «oppsummerer» denne.

Løp og kjøp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s