Landsmøtehelg med Nei til EU

dsc_0254

Ja, da nærmer helgen seg slutten. Vi har oppholdt oss på Hell, i Nord-Trøndelag. Jeg presterte å si Sør-Trøndelag fra landsmøtets talerstol, noe som ikke ble blidt tatt i mot. Jeg fikk mange kommentarer på dette, og beklager til alle trøndere som føler seg støtt. Men uansett, helgen har vært interessant. Mer om hvorfor siden.

Det som gjorde helgen ekstra bra – særlig med tanke på de dårlige nyhetene om tjenestedirektivet – var de gode målingene. Nei-siden har gjort det sensasjonelt bra på to meningsmålinger.

«Bare 32,8 prosent av de spurte i en meningsmåling Sentio har utført for Nationen og Klassekampen ønsker norsk EU-medlemskap. Det er en tilbakegang på 4 prosentpoeng for ja-siden fra oktober, og EU-tilhengerne er nå færre enn noensinne.

55,6 prosent av de spurte sier nei til EU-medlemskap, og det er en økning på 3,8 prosentpoeng fra forrige måned. 11,6 prosent svarer vet ikke på spørsmålet om norsk EU-medlemskap.

Nei-siden har hatt over 50 prosent oppslutning de siste 13 månedene, og Nei til EU-leder Heming Olaussen jubler.»

Dette melder NTB. Fredagen var det temmelig dårlig stemning, og tjenestedirektivet ble flittig debattert. For alle som ikke er oppdaterte om hvor saken om tjenestedirektivet står, les her.

Jeg skrev tidligere at helgen har vært interessant. Det var ironi fra min side. Jeg mistenker at jeg må ha spist noe jeg ble matforgiftet av, fordi hele lørdag har jeg tilbragt på hotellrommet. Kvalme og magesmerter kombineres dårlig med landsmøte. Derfor har jeg ikke fått deltatt på noe av landsmøte hele lørdagen.

Foreløpig vet jeg ikke hvordan det ligger an til søndagen, men jeg håper jo at jeg er bedre i dag.

Ellers vil jeg melde allerede nå at det i morgen kommer en bildespesial fra landsmøtet, så det er bare å glede seg. Jeg håper du har hatt en god helg – og at du ikke har vært matforgiftet! ;-)

Hva Europabevegelsen tenker med for tiden kan man bare spekulere i. Generalsekretær i Europabevegelsen, Grete Berget, meldte i dag at hun tror Island vil søke EU-medlemsskap i februar, og at Norge da må følge etter. Hun kunne vitterlig ikke valgt en dårligere dag, for sin egen del. For Nei-sidas del kan vi godt ta avstemningen nå, bare for å bli ferdige med det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s