Om tøffe fly, klasevåpen, tjenestedirektiv og horekunder og sånn

070828-F-6911G-115

Nå som F-16-jagerflyene skal byttes ut – med amerikanske JSF (Joint Strike Fighter). Dette er det Senterpartiet og Arbeiderpartiet som har bestemt, mens SV ennå ikke har blitt enige med seg selv. Landsstyret skal ta saken opp på tirsdag. Men et flertall i regjeringen vedtok i går at de ønsker JSF. Så da blir det vel sånn.

Jeg har sagt tidligere at jeg ikke ønsker at vi skal kjøpe jagerfly. Det er en av de største innkjøpene Norge har gjort. Dette skal koste Norge 3 milliarder per fly, 48 jagerfly vil vi ha og det betyr at Norge skal betale den nette sum av 144 milliarder kroner! Tenk på alt vi kunne investert i for så mye penger. Helse, skole, samferdsel, miljøtiltak, kommuneøkonomi, kultur og mye, mye mer! Men, det vil vi ikke…

SV har sagt at de ønsker å kjøpe fly. Det som det så langt har sett ut til å bli er at SV heller mot å ønske svenske fly. Men slik blir det ikke. Selv ikke Hallgeir Langeland krever dissens i denne saken.

02a1-30

Men i går ble det ikke bare bestemt «dumme» ting. Stortinget vedtok en lov som forbyr klasevåpen. På akkurat det punktet er Norge første land i verden. Om to uker vil det bli holdt en konferanse hvor 107 land har forpliktet seg til å underskrive en avtale om at man forbyr bruk av klasevåpen. Men på denne lista finner vi desverre ikke supermakter som Russland, USA og Kina. Dette synes jeg er en glad-sak, og jeg håper flere land vil slutte seg til denne avtalen etter hvert.

dsc_00712

De siste dagene har jeg jo skrevet en del om tjenestedirektivet. Og som ventet går regjeringen (kun Arbeiderpartiet) inn for tjenestedirektivet. Dette til tross for den massive grasrotmobiliseringen i Arbeiderpartiet (nyttnei.no), fagbevegelsens signaler til «Arbeider»partiet og SVs og Sps dissens. Og høyst sannsynligvis går dette også gjennom når det behandles i Stortinget.

Hva som skjer videre i den saken er vanskelig å si foreløpig. Det vil nok bli en del ramaskrik fra ulike hold fremover, men det vi vet sikkert er at saken vil være ferdigbehandlet 28. desember 2009.

Så: siste sak for dagen!

prostitusjon__prost_514503b

En virkelig gladsak, som særlig vi i Stavanger SU har gledet oss til lenge, er at det i går ble vedtatt at sexkjøp er forbudt. Dette vil sette en bremse for dem som ønsker å kjøpe seg retten til et annet menneskes kropp. Dette er et viktig steg for feminismen og for det prinsippielle spørsmålet om menneskesalg.

3 kommentarer om “Om tøffe fly, klasevåpen, tjenestedirektiv og horekunder og sånn

 1. Prostitusjonsforbudet er en trist sak.
  Vil anbefale alle som mener de beskytter de prostituerte med dette lovforbudet å lese Ole martin Moens leserbrev til Fritanke.no

  http://www.fritanke.no/LESERBREV/2008/Ole_Martin_Moen_Prostituerte_og_frisorer_-_om_forbud_og_kriminalisering/

  For øvrig er jeg glad flykjøpet gikk igjennom som forventet.
  Og det er stor forskjell på penger brukt i utlandet, og i Norge.
  I tillegg ramser du opp en del formål som utelukkende er forbruk som du heller ville brukt pengene på. Er ikke inflasjon et problem lenger?

 2. Tilbaketråkk: Frem kamerater!

 3. Tilbaketråkk: USA forsøker å kvele konvensjon mot klasevåpen « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s