Stavanger SVs alternative kommunebudsjett

dsc_0008

Her skal du få en oppsummering om hva Stavanger SV vil gjøre med kommunen vi bor i!

En av de aller heteste potetene ved behandlingen av budsjettet for Stavanger kommune i 2009 er reduksjonen i midler når det gjelder skoler. Der har rådmannen lagt opp til å kutte 9 milliarder. For et parti som SV hvor skole, kunnskap, utdanning og et godt læringsmiljø er viktig vil det aldri bli akseptert et så drastisk kutt. Vårt budsjett legger opp til å unngå et så dramatisk kutt! 9 milliarder er en så stor sum at det uten tvil vil være skadelig for alle – og de som blir mest skadelidende av alle er elevene.

For SV har det i 30 år vært en fanesak at vi ønsker full barnehagedekning. Regjeringens pågangsmot og kommunens velvillighet har gjort at vi nå nesten er i mål. Da er det viktig å se hva vi videre kan gjøre for å heve kompetansenivået i barnehagene. Barnehagen er jo ikke bare et sted barna skal være, de skal også lære. Stimulans for hjernen i ung alder tror vi på, og det er det barnehagen skal bidra til. Men på den annen hånd skal man ikke frarøve barna barndommen, så det er også viktig med lek og morro.

Et tiltak SV ønsker å få fart på er integreringstiltak. Derfor foreslår Stavanger SV 1 million kroner til tospråklige assistenter, som skal hjelpe til med språkopplæring for barn med minoritetsbakgrunn. Inkludering og integrering er viktig – og da er språket sentralt.

Alle barn har behov for positive opplevelser – også i ferietiden. Ikke alle familier i stand til å dra på kostbare ferier. SV mener at kommunen må kunne gi et relativt rimelig tilbud som gjør at flere kan delta. Derfor foreslår vi å bevilge kr 500 000 til reduksjon pris på ”fiks ferrige ferie”

Seksuell trakassering er et stort problem, som dessverre forekommer for ofte i skolen. Det kan karakteriseres som mobbing, men det finnes ingen tall eller statistikker som viser hvor stort omfanget er. Til kartlegging av omfanget av seksuell trakassering i skolen har vi satt av 500 000 kr.

Graffitimiljøet i Stavanger er stort, og behovet for flere lovlige graffitivegger er likeså. Vi ønsker flere lovlige vegger i bydelene slik at ungdom har tilgang og mulighet til å utøve sin kunstform/hobby i deres nærmiljø. Graffiti er en kreativ uttrykksform som krever plasser der kunstnerne kan utfolde seg fritt, og ikke minst lovlig. Til dette formålet har SV budsjettert med kr 300 000. I tillegg ønsker vi en generell styrking av bydelene på 2 millioner.

Utenom kan jeg jo også trekke frem saken vi fikk i Stavanger Aftenblad. Om det er noen spesifikke saker du lurer på kan du spørre i kommentarfeltet eller sende meg en e-post – eirik@su.no – så skal jeg se om jeg finner svar!

2 kommentarer om “Stavanger SVs alternative kommunebudsjett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s