USA forsøker å kvele konvensjon mot klasevåpen

0102013434180021. november skrev jeg om klasvåpenkonvensjonen som skal underskrives i Oslo. Nå kommer det frem at USA har gjort alt de kan for å mobilisere mot denne konvensjonen.

USA har skrevet et brev til alle Nato-land, hvor de nærmest truer de andre landene til ikke å skrive under.

«Forsøk på å bannlyse klaseammunisjon vil få alvorlige følger for alliansen som helhet og vil ta oppmerksomheten bort fra viktigere spørsmål som NATOs utvidelse, ballistisk rakettforsvar, strategiske flyginger og kampen mot terrorisme.»

Dette skriver de i sitt brev. Problemet med klasevåpen, eller klaseammunisjon, er at et angrep hvor man benytter seg av det vil ikke skille mellom sivile og de stridende. Det betyr, og som man har fått bevist flere ganger, at det er de sivile som ofte blir hardest rammet av angrep hvor man bruker slike kampstrategier. Det som er skremmende er at USA skriver følgende: «Kriminalisering av klasevåpen vil gjøre NATO mindre effektiv»

Her kommer ordet effektivitet tilbake. Dette er for meg et utrolig negativt ladd ord. Man sier ofte hastverk er lastverk, men effektivitet er ikke en gang lastverk. I de fleste samenhenger vil det gå på bekostning av utfall og resultat. USA er tidligere kjent for å bagatellisering av klasevåpenets treff av sivilie mål. Det er et godt eksempel på den kynismen som rår blant de som leder amerikansk militære.

«Trusselen fra klaseammunisjon mot sivilbefolkningen er forbigående og kan behandles med de eksisterende mekanismer og er, sett i verdensmålestokk, mindre skadelig enn trusler fra andre typer ueksplodert ammunisjon.»

01020134116700Jeg er lei av måten USA driver kampstrategi på. Militærmakten USA er en av dem som altså IKKE vil underskrive konvensjonen. Men nå er det jo ingen som er i tvil om USAs militære naivitet. Det skremmende er jo at det nettopp er USA som vil ha klasevåpen, ettersom det er nettopp USA som er så utrolig dårlig å skille hvem som er slemme og hvem som er snille.

Jeg vet hvem jeg synes er det slemme i denne saken. Og jeg tror du vet hvem jeg sikter til!

Nå skal det da sies at alle land som planla å underskrive avtalen i morgen kommer til å gjøre det, noe som gleder meg. Dette kan også svekke USAs militære makt og rolle. Det tror jeg vil gagne verdenssamfunnet.

En kommentar om “USA forsøker å kvele konvensjon mot klasevåpen

  1. Kan du starte å bruke kildehenvisninger i postene dine? Hadde gjort ting mer praktisk her oppe.
    Takk :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s