Min Facebook-profil ble hacket av israelsk internettliga

1231356203328_768

Facebook-gruppa jeg har administrert og promotert her på bloggen ble hacket forleden dag. Nå har jeg også funnet ut at min Facebook-profil ble hacket, av israelske internettforkjempere.

Gruppa Jewish Internet Defence Force (JIDF) har tatt seg mål for øye å hacke alle som administrerer Palestina-vennlige grupper. Dette ble jeg altså utsatt for. Naiv som jeg var åpnet jeg en link, som ble sendt i følgende Facebook-melding:

«Salam,

Glad to see that you are supporting such an important cause, and that there is so much support behind this group.

I am running a very similar group with around 29,000 members at the moment and would be delighted if you would consider being an admin for it.

(Link jeg ikke publiserer)

Please check it out, get back to me

kind regards
Vivian»

Jeg kjenner at det provoserer meg dypt. I tillegg til at det er grovt trakasserende og bryter med personvernet. Følelsen av å være overvåket er ubehagelig mye tilstede. Det er ganske grovt å ta seg inn på noen personlige profil. Nå vurderer jeg hvorvidt jeg vil anmelde forholdet, selv om det tvilsomt blir oppklart.

Dette er en gruppe folk der ute bør passe seg for. Jeg ante ikke ugler i mosen før det var for sent. Budskapet de spredte på gruppen var følgende:

«We will continue in our support of Israel in the fight against Hamas, a terrorist organization.»

De bryter også ytringsfriheten. Vi Palestinavenner respekterer deres rett til å ha Facebook-grupper og ytre sitt syn. Selv om enkelte blitzere i Oslo, uten respekt for noe eller noen, er flertallet av oss som støtter palestinerne siviliserte.

Det er viktig at også Israel-venner holder seg til «spillereglene». Å hacke seg inn på noens private Facebook-profil er IKKE greit!

Vil også nevne noe jeg fikk høre, fra en slektning av meg: «Jeg har lenge sett meg selv som en Israel-venn, og det er jeg ennå. Men man lar ikke sine venner holde på som det selv vil.» Det ligger en del viktig i det. Jeg synes slik fornuft er flott å se.

16 kommentarer om “Min Facebook-profil ble hacket av israelsk internettliga

 1. Utrolig kjipt at du ble utsatt for dette, Eirik. Får håpe Palestina-gruppen din får være i fred framover. Leve ytringsfriheten! =)

 2. Trist å høre, men det er en kalkulert risiko ved å bruke det utysket som facebook jo er. Håper det ikke tar motet fra deg, hvertfall! Husk at mossad gjerne knerter feil fyr når de kommer til Norge!

 3. Data kriminalitet blir tatt på alvor så ring politiet og be de om å sette deg over til it kriminalitets avdelingen. Hackere er en stor trussel, bare se på hva som skjedde med helsevest når de fikk et virus over seg.

 4. Der gaar en Nemesis igjennem Livet; At rømme væk fra den, er Ingen givet!

  Dette var ikke pent gjort, men informasjonskontroll blir stadig viktigere og viktigere i moderne krigføring. Eller som samfunnsfagslæreren min sa: Den første som taper i krig er sannheten.

 5. Dette kan såklart ikke sammenlignes med hva som skjedde i Oslo for litt siden rent proporsjonalitetsmessig, og sånn sett blir det teit å kritisere israelvenner for dette, men likevel stygt gjort mot deg.

 6. Hva med å anmelde Hamas for terrorisme og misbruk av barn – både som levdende skjold og selvmordsbombere?

  Å nei – det er jo Hamas du forsvarer..

 7. Så hvis det du sier er sant – Hvor er ditt initiativ for å stoppe Hamas som de terroristene de er? Finne ikke en slik Facebook-gruppe i ditt navn i hvertfall.

  Si det som det er da vel – sosialistene har jo alltid kjempet på palestinrenes side mot Israel. Du er sikkert ikke noe unntak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s