Å være herre i eget hus

sjuendefarihuset

For meg er det flere grunner til å være motstander av norsk medlemskap i Den europeiske union. Det være seg miljø, solidaritet eller et godt arbeidsliv. Men for min del så er det en grunn som står over alle andre: folkestyre!

En av de beste grunnene til å være mot EU er måten de overstyrer norske politikere; enten det er kommunepolitikere, fylkes- eller stortingspolitikere. EU (og EØS) er stadig noe politikere på alle nivåer i norske beslutningsorganer må forholde seg til. Man hemmes, og blir tvunget til å gjøre ting på den måten de ønsker det i Brüssel.

For meg er det et viktig prinsipp at det norske folk skal bestemme hvem som bestemmer i  Norge. Men om vi blir med i EU vil vi bli bestemt over av politikere som sitter i Brüssel. Man flytter store deler av makten, fra Norge til Brüssel. Makten over viktige områder, som er sentral for Norge og nordmenn.

I bunn og grunn fratar EU norsk makt fra Norge. Vi mister muligheten til å bestemme vår egen politikk. Jeg mener dette er feil; enten det er borgerlige eller venstresiden som styrer. Å være medlem i EU er uforenelig med å være herre i eget hus.

6 kommentarer om “Å være herre i eget hus

 1. Denne nasjonalismen kan også undermine andre form for internasjonale samarbeid i verden, som for eksempel FN. Pussig at sånne utspill kommer fra et sosialistisk miljø. I hele Europa er sosialistene for mer samarbeid i EU. Slike påstander kommer kun fra den verste høyresiden i Europa. Trist.

 2. EU-Borger:
  Koblingen mellom norske sosialisters mostand mot EU og nasjonalisme er i beste fall kunnskapsløs. Hva gjelder internasjonal politikk er vår mostand basert på forståelsen at verden består av mer enn Schengens «Festung Europa».

  Norges fristilling fra EU i utenrikspolitikken har ført til at den nåværende norske regjeringen er en av de mest progressive og løsningsorienterte meklingsaktørene i internasjonale konflikter.

  Forøvrig anbefaler jeg deg å ikke anonymisere innleggene dine. Det gjør ihvertfall at jeg tillegger de mindre tyngde, og jeg antar at jeg ikke er alene om det.

  Hedgard

 3. EU fører til problemer i Norge allerede. Gjennom EØS-avtalen må alle kommunale prosjekter over en viss kostnad ut på en avtalebestemt anbudsrunde, i hele EUropa. Noe som fører til store forsinkelser.

  EU er også en forkjemper for sosial dumping. Så, det gjør saken ennå verre…

 4. Det som også hadde vært dumt hvis hadde Norge vært medlem i EU er at under en folkeavsteming om en sak, utgjør Norge kun 1% av stemmene, pga. det lille folketallet vi har i forhold til resten av EU landa.
  Det er mye som ikke er bra med EU; ingen solidaritet, folkestyret forsvinner og miljøpolitikken deres er i strid mot det de selv står for (frihandel).
  Utenfor EU har Norge egen stemme !

  Jeg er selv medlem i Ungdom mot EU, og annbefaler alle som vil hindre Norsk medlemskap i EU å bli med. Det hjelper.

  http://umeu.no/

 5. Alexander Sjursæther nå må du gi deg. Hvordan du som leder av SUV kan gå ut å si at EU er forkjemper for sosial dumping overrasker meg litt. Du kommer ikke med noen begrunnelse eller tall på hvordan dette kan ha seg. Vær litt mer nyansert når du kommer med utspill så klarer du deg sikkert litt lengre i politikken.

 6. Jørgen:

  Det finnes et meget enkelt svar på dette. EU har helt siden opprettelsen av den europeiske stål og kullunionen jobbet for å svekke arbeidernes rettigheter.

  Svekkede arbeiderrettigheter = økte sosiale forskjeller = mer sosial dumping

  Forøvrig kan du spare deg hersketeknikkene du bruker mot Alexander.

  Hedgard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s