Husk kvinnedagen på søndag!

n1528689773_205409_857924

Søndag 8. mars er det den internasjonale kvinnedagen. Så, uansett hvor du bor: møt opp og kjemp kampen med oss!

Kampen for reell likestilling er ikke over. Det er fortsatt mange samfunnsproblemer når det kommer til likestilling mellom kjønnene: roller, lønn, status for yrker etc.n1528689773_205410_963516

Heldigvis har den rød-grønne regjering gjort mye for likestillinga. Og forhåpentligvis kan vi gjøre ENDA mer i neste stortingsperiode!

8. mars i Stavanger

Arrangementet i Stavanger begynner klokken 16.30 i Byparken. Hovedtalennholdes av Arbeiderpartiets Nina Galta, og det blir både ungdomsappell ved fylkesekretær i Rogaland SU, Emilie Hetland, og en Palestina-appell ved Aida Kiblawi fra Palestinsk Forening. Etter appellene skal vi gå i tog rundt Breiavannet og opp til Folkets Hus

n1528689773_205412_7269342

Kvinnedagen nærmer seg og det er på tide at vi i og rundt SV viser at vi tar unge jenter på alvor. Her er hva vi vil gjøre:

* Gi jenter under 25 år gratis prevensjon og nødprevensjon.

* Bedre seksualundervisningen og styrke skolehelsetjenesten.

* Kreve strengere regler for markedsføring av kosmetisk kirurgi og merking av retusjerte bilder.

DETTE TRENGER VI DEG TIL:

Velg et av bildene ovenfor og bruk det som ditt profilbilde på facebook fra nå til og med søndag. Inviter vennene dine til å gjøre det samme – hvor mange klarer vi å få med oss til å spre jentepakka?

Så kan vi jo se om FpU stiller opp med sine vanvittig originale plakater: “Kvotering = Diskriminering”

17 kommentarer om “Husk kvinnedagen på søndag!

 1. Gi jenter under 25 år gratis prevensjon og nødprevensjon?
  ÆRLIG TALT!
  Dette er faktisk provoserende! Vi har ungjenter som blir tatt ut av skolen, sendt til foreldres hjemland og omskjært, og SV vil gi VOKSNE mennesker p-piller???

  Vet du hva? Dette er å skape kvinnesaker som egentlig bare er tullesaker!

 2. Kyle:
  Så du mener at lettere og billigere tilgang til prevensjonsmidler i årene hvor den seksuelle identiteten skapes er negativt?

  Noen ganger lurer jeg på hvilken planet du lever….

  Forøvrig er jeg rimelig lei av at alle gode forslag skal møtes med motargumenter om at det finnes andre saker som er verre. Det blir det samme som å si at det ikke er noen grunn til å bygge sykehjem, fordi det er mennesker som dør av kreft.

  Sutrete Kyle… rett og slett sutrete. Men vi begynner jo å bli vant til det fra den kanten…

  Hedgard

 3. haha! Kyle er i FrP

  haha! hedgard bruker sykkelhjelm!

  nødprevensjon er når du bruker en sok i stedet for en kondom, frydonomics.

  Hvorfor i helvette skal staten betale for at folk skal knulle? vis folk vil knulle kan di vel kjøpe egne kondomer å P-Pller? Vis ei jente drikker seg dritings og ligger en type å blir gravid er det hennes egen feil for å være uansvarlig. Hvorfor skal staten betale for ppiller fordet deselv er for redde til å gå kjøpe egne?

  problemet er ikke at de ikke har prevensjon problemet er at de ligger med folk uten å ha det. det norske folk (oog resten av den vestlige verden) er blitt så ansvarsløse og late og ved å sy puter under armene på framtidens ledere gjør du ingenting for å løse problemet, du gjør det værre.

  er 100% fòr ny seksualundervisning,

  nød prevensjon er når du dra ut og sikter på fjeset ;)

 4. Hedgard:
  Jeg er VELDIG for billigere prevensjon.
  «gratis» (skattefinansiert!) prevensjon er ikke billigere.
  Billigere blir det når brukeren betaler.
  Da vil brukeren søke det beste, billigeste og mest håndterlige produktet.

  Jeg er VELDIG for større tilgjengelighet.
  Fjern alle restriksjoner på hvem, når og hvor man kan selge produkter, så kan man gå på Rimi og kjøpe kondomer på en søndag.

  Det er ikke et godt forslag å la MEG betale for andres sex. Sex er et valg man tar. Man kan velge å ha trygg sex og betale for dette, eller sex som kan risikere i graviditet.

 5. Merkelig hvordan én enkelt person alltid er flinkere til å finne fram til det beste produktet som fins enn det et
  offentlig apparat bestående av fagpersonell er.

 6. SKREMMENDE Lutro…
  En amme er en fagperson når det gjelder amming, så kanskje vi bør sette babyene våre over til ammer som kan amme ordentlig?
  Det er kanskje det neste steget ettersom vi har begynt å se barn under 1 år i barnehage.

  Nei, fagpersonell er nok gode på sine felt.
  Derfor kan de RÅDGI.

  Men ingen kan velge bedre for sine egne liv enn enkeltindividet.

 7. Ærlig talt vet jeg ikke hvor jeg skal begynne når jeg skal svare på en så absurd kommentar.

  Sammenligningen din henger ikke på greip i det hele tatt. Det er ingen som vil tvinge kvinner til å ta imot og bruke kondomer som det offentlige sørger for å dele ut, de har full frihet til å kjøpe et annet merke eller en annen form for prevansjon hvis de selv vil det, enten fordi de har spesielle behov eller fordi de har noe sterkt imot å få ting gratis. Da må vi bare sørge for at de som benytter seg av det offentlige tilbudet, får et produkt som er av god kvalitet. Det er heller ikke noe i veien for at det offentlige har et visst utvalg basert på hva folk har lyst på. Poenget er at det er gratis.

  Rådgi? Om hvilket kondom-merke som er best? Jeg tviler sterkt på at noen ville betalt for et slikt tilbud, og jeg er sikker på at du er enig i at det ikke bør bli et offentlig tilbud betalt med skatteinntekter.

 8. Diskuterer vi nå hvorvidt et offentlig nedsatt panel er best til å finne ut hvilken kondom som er best å knulle med?

  Da tar jeg i så tilfelle til takke med nødprevensjon.

 9. Eg vil gjerne utfordra deg litt på dette med gratis prevensjon, Eirik. Eg er klår over at det nok vil løna seg, sett med pragmatiske augo, men reint prinsipielt er det direkte uhyrleg: Dersom du legg til grunn at folk skal ha krav på gratis prevensjonsmiddel, òg når dei er godt over 18 år gamle, fylgjer det ikkje då at me òg bør skaffa til veges gratis mat? Gratis bustad? Gratis det meste? Her har SV tabba seg ut. Heldigvis er det nok ikkje denne kampanjen som kjem til å verta best hugsa, men eg forstår ikkje kvifor de på død og liv må gjera slike teit stønt heile tida. Kvifor ikkje heller fokusera på dei faktiske problemstillingane, likelønn og ulikskapar som relaterer seg til sex og seksualitet?

 10. Eirik (Pabloq): Å legge til rette for at prevensjonsmiddel skal bli mer tilgjengelig er faktisk utelukkende positivt, og kan ikke sammenlignes med gratis mat eller gratis bostad. Mener du det er bedre med et uønsket barn for en jente eller kvinne som kanskje ikke er i stand til å ta vare på eller i det hele tatt føde barnet? Eller kanskje seksuelt overførbare sykdommer? Jeg er enig med Eirik når det kommer til prevensjon. Jeg mener samfunnet beveger seg i feil retning, men dette løses ikke av å gi alt ansvar over på hver enkelt.

  Likelønn og seksualitet er jevngode momenter fordi det relaterer til ulike ting. Likelønn er en samfunnsmessig prosess, mens seksualitet handler om hygiene og etikk. Å bare fokusere på likelønn, eller bare på seksualitet blir for snevert.

  Forresten, Eirik (Sakariassen), jeg slettet wordpress bloggen. Ipublish fungerer mye bedre.

 11. Men Snorre, no har du jo oversett opninga på innlegget mitt! Det lyder slik: «Eg er klår over at det nok vil løna seg, sett med pragmatiske augo». Eg er med andre ord fullt klår over at utdeling av gratis prevensjonmidlar nok vil ha desse verknadene.

  Men det endrar ikkje på det at det faktisk, prinsipielt sett, er ei veldig uheldig sak. Dersom eg hadde vore SV, ville eg heller ha fokusert på dei andre hovudstolpane, nemleg likeløn og arbeid mot reklame for plastisk kirurgi, bruk av halvnakne damer i reklame, etc., og forsøkt å unngå slike ideologisk betende saker som denne — og heller fått henne med i ei stortingsmelding, slik at ingen merker noko til det!

  Eg vil gjerne sjå korleis du argumenterer for at det er nokon vesensskilnad mellom gratis prevensjon og gratis mat, uansett kor kjipt det måtte vera for ei jente å føda ein unge ho ikkje vil ha, for det kan eg ikkje sjå at det er. Dessutan lurer eg òg på kvifor det verkar som om SV fjernar seg meir og meir frå prinsippet om at einskildindividet faktisk, for alle praktiske føremål, er andsvarleg for sine eigne handlingar (her: å syta for å skaffa seg prevensjonsmidlar på eiga hand dersom ein veit at ein har tenkt å ha sex i næraste framtid), som jo faktisk er noko av det viktigaste rettsstaten vår byggjer på.

 12. Heisann! Snart er det den offisielle kvinnedagen og det er vel og bra tenkjer eg, men kvifor fokuserar dokke så mykje på prevensjonamedel? Jeg mener, hvorfor skal absolutt alt handle om sex idag? Overalt hvor man ser så er det reklamasjon for sex eller sensuelle modeller som viser oss hvordan man burde være. Dere har nok hørt alt det fra før, men hva om sex burde spares til ekteskapet? Sex er ment til å være noe rent, noe godt, en link mellom mann og kone. Det vi har gjort med sex er å dra det ned i søla og gjøre det til noe mange relaterer med smerte. Hvor mange ønsker ikke at de hadde ventet? Gud oppfant sex og ville at vi skulle bruke det i sammenheng med ekteskap. Han ville ikke at det skulle bli en triviell sak som ungdom helt ned til 13-års alderen gjør.
  Ser dere hvor bakvendt samfunnet vi lever i er? Jeg sier ikke at dere skal falle ned og tilbe noe som helst, men bare kjenn på det. Tenk litt på konsekvenser og disiplin.
  Er det virkelig et så stort offer og spare seg til ekteskap? Er det virkelig så utrolig teit og si til sin soulmate at; deg har jeg ventet på og du skal få alt av meg, jeg har ikke gått fra person til person til person, men jeg har spart meg for deg slik at dette kan bli noe spesielt og som et tegn på at jeg elsker deg og ikke annenhver mann som går forbi.
  Jeg personlig synes det er noe helt fantastisk og håper dere ikke forkaster dette innlegget helt. Jeg mener ikke å fornærme noen, jeg bare tror vi har gått litt vekk fra den orginal idèen.

 13. Jeg kan også se at fokuset når det kommer til selve politikken kanskje er litt avsporet og at det heller burde fokuseres på likelønn for kvinner og menn enn kvinnesyn, slik at debatten ikke avsporer og holder en jevn tråd.

  Gratis prevensjon mener jeg ikke det kan være noen problematikk i, for eksempel å dele ut gratis på skoler. Det er ikke for å oppfordre til mer utagerende livsstiler for jenter og kvinner, men for å unngå unge mødre som ikke kan ta vare på barnet eller en generasjon av unge der seksuelt overførbare sykdommer regjerer av den enkle grunn at prevensjon ble mindre tilgjengelig. Det handler ikke om å fjerne ansvaret, men å legge forholdene til rette for at ungdom kan være ansvarlig.

  Jeg kan egentlig ikke argumentere for at det er noen forskjell mellom gratis prevensjon og gratis mat, når jeg ikke har noe å argumentere mot. Hvorfor sammenligner du gratis mat og prevensjon?

  Hvorfor SV beveger seg fram og tilbake mellom sine politiske syn kan jeg heller ikke gi noen politisk nøytral forklaring på, da jeg er AUF’er og ikke SU’er.

 14. «Gratis prevensjon mener jeg ikke det kan være noen problematikk i, for eksempel å dele ut gratis på skoler. Det er ikke for å oppfordre til mer utagerende livsstiler for jenter og kvinner, men for å unngå unge mødre som ikke kan ta vare på barnet eller en generasjon av unge der seksuelt overførbare sykdommer regjerer av den enkle grunn at prevensjon ble mindre tilgjengelig.»

  Du snakkar som om eg ikkje var klår over dette, men det er eg då! Fridomen til å liggja med kven ein vil er heilag, og det er då heller ikkje det som er innvendinga mi her. Innvendinga mi er finansiell og prinsipiell,

  «Jeg kan egentlig ikke argumentere for at det er noen forskjell mellom gratis prevensjon og gratis mat, når jeg ikke har noe å argumentere mot. Hvorfor sammenligner du gratis mat og prevensjon?»

  og heng saman med dette. Dersom staten skal fiksa gratis prevensjon til folk, er det prinsipielt uheldig fordi det inneber at staten skaffar vaksne folk, godt over 18 år, noko dei godt kunne ha kjøpt sjølv. Det er berre enno eit steg i retning av ein stat der velferdsstaten skal ordna alt mellom himmel og jord for einskildmennesket, og det undrar meg at du ikkje innser kvifor eg har eit problem med dette, sjølv om du ikkje nødvendigvis er samd med meg.

  Eg kan samanlikna det med gratis utdeling av mat eller husvære fordi desse òg er ting som einskildmennesket tradisjonelt har vore nøydd til å skaffa seg sjølv — men dersom det er fritt fram for at staten skal gripa inn på så arbitrære område som dette, framstår det som uklårt kvifor staten ikkje òg skal utføra desse oppgåvene — til slutt står me att med spørsmålet om kvifor staten ikkje eigentleg skal gjera alt, og einskildmennesket ingenting? Til dette kjem det meir smålege argumentet om at det vil kosta staten store pengar, og at det då verkar endå underlegare at det ikkje skal vera opp til folk å skaffa seg prevensjonsmiddel sjølv.

 15. Men da er vi egentlig enige til en viss grad. Det var aldri min intensjon å prøve å minimalisere din forståelse av debatten. Jeg mener også at å dele ut gratis prevensjon til kvinner mellom 18 og 25 blir å neglisjere dem som personer, og at det ikke burde være statens ansvar. Jeg mener ikke at staten skal dele ut gratis prevensjon til kvinner over 18 år, fordi da må det jo defineres hva som ligger i å være voksen, og konsekvensene av dette. Jeg mener staten skal stå for endel sosiale tilbud, men eksempelvis mat og prevensjon for voksne er jeg enig i at det ikke er noe staten burde blande seg opp i. Jeg mener det er viktigere å bruke flere ressurser på de sektorene innen helse og utdanning der det faktisk er behov for dette, enn å bruke store ressurser på ting som egentlig burde være hver enkelts ansvar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s