Boligprisene må ned!

penger5_artikkel

FrP vil ha ned prisene på sprit og bensin. SU kjemper for noe annet, noe langt mer viktig; nemlig boligprisene må ned! Dette gir folk flest mer penger, noe man kan bruke på hva man vil!

Her i Norge lever vi under et av de mest markedsbaserte boligmarkedene i Europa. Dette skaper et boligmarked hvor noen få eier og tjener på at andre må betale i dyre dommer – bare for et sted å bo. SU mener at et sted å bo er en menneskerett.

De siste årene har boligprisene i de store byene i Norge økt med 300 %! Siden 1998 har prisene for førstegangsboliger økt med 120 %. Disse økningene er helt vanvittig, og det sørger for at mange ikke kan kjøpe boliger og tvinges til å leie. Rikfolk kjøper boliger og leier disse ut, og tjener grovt på dette. For å eksemplifisere dette: Fattighuset og Frelsesarmeen merker en pågang fra studenter og folk som jobber i kassa på butikk.

En av de «koselige» kapitalistene vi har i Stavanger er Tore Lie. Han eier omtrent hundre leiligheter, som han leier ut. Han er med på å presse boligprisene i Stavanger opp. Han er god for 2,2 milliarder og kjøpte seg en fet bolig for 14 millioner kroner. Dette viser klart og tydelig at noen tjener på at systemet er slik – og det er flertallet av oss som taper på det!

SV vil grunnlovsfeste retten til boliger. Tydeligere enn det kan man vel ikke si det? I tillegg ønsker SV å bygge 4000 utleieboliger og 1000 studentboliger årlig!

5 kommentarer om “Boligprisene må ned!

  1. Om det er boligprisene som skal ned er det veldig enkelt hva man bør gjøre. Først må bolig opphøre å eksistere som et investeringsobjekt, men i stedet betraktes som et forbruksobjekt. Lave renter, og subsidierte lån, tvinger nærmest folk til å låne til bolig. Slik går prisene i taket. Deretter må det ikke legges hindringer i veien for bygging av boliger. Noen skyskrapere i Oslo er nok til å få ned prisene.

    La folk få sin frihet, og len dere tibkake å nyt markedets in action. For de reguleringskåte vil det nærmeste være som å oppleve magi.

  2. Å fatte illusoriske vedtak om at arbeidsledigheten skal ned eller at alle skal ha rett til bolig, ikke vil løse problemet. Slikt har vi prøvd før, og det virket ikke.

    Fordi man i Oslo ikke har den arealmangelen man har på steder som f.eks. Manhatten og Tokyo, vil ikke skyskrapere nødvendigvis lønne seg økonomisk.

  3. …så kunne dere kanskje begynt med å bygge flere studentboliger… Å mene at man skal lovfeste rett til bolig – når man samtidig bevilget til bygging av til sammen 460 studentboliger i 2007 hjelper det lite å grunnlovsfeste noe det. Hver gang SV er for noe – lovfester de det. Bård Vegar Solhjell mente det var en feil prioritering at man i Sandnes fikk opprettholdt to skoler, mot å fjerne skolefrukten…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s