Israel avviser 1967-grenser

israels

«Israels ultranasjonalistiske utenriksminister Avigdor Lieberman vil ikke flytte grensene tilbake» skriver Dagbladet. Dette vitner om sviktende vilje til forhandlinger.

Mens Barack Obama står i Kairo og predikerer for en tostatsløsning har Israel alledere satt seg på bakbena. Der hvor verdenssamfunnet ser viktigheten å jobbe for fred og frihet, vil Israel kjempe sin rasehatende kamp mot det palestinske folk.

Det er viktig å søke fred fremfor mer krig. USA viser tegn til ny retning. Der hvor Bush og USA skapte nye kriger (for å pleie de rike eierne i våpenselskaper) jobber Obama-administrasjonen for å finne en fredelig løsning.

Om det fortsetter slik, kan vi se frem til en bedre verden.

Men Israel må etter hvert innse at deres nærmeste allierte ikke lenger er skjødesløst ukritisk til dem og deres handlinger. Nå kommer en ny tid for apartheidstaten Israel. De får begynne å belage seg på Change.

For øvrig har jeg begynt planleggingen av en tur til Vestbredden. Om alt blir som planlagt reiser jeg en måned til Palestina neste sommer. Håper det går i boks og at det blir en spennende tur er det vel egentlig ingen tvil om!

3 kommentarer om “Israel avviser 1967-grenser

 1. «“Israels ultranasjonalistiske utenriksminister Avigdor Lieberman vil ikke flytte grensene tilbake” skriver Dagbladet. Dette vitner om sviktende vilje til forhandlinger.»

  Dette vitner vel egentlig bare om skremmende lite nyanse fra Dagbladets side. Ellers er jeg for å innvadere Gaza, uten at jeg vil kalle meg «ultranasjonalist» for den saks skyld.

 2. Ja, her har Olve kome meg i forkjøpet: mest av alt vitnar det om Dagbladet sin utrøyttelege vilje til å laga sensasjonelle oppslag. Alle israelarar er ikkje som denne «ultranasjonalisten», og det skulle ein jo ha trudd at du visste, du som gjev deg ut for å kunna litt om dette og hint.

 3. Tror du på det våset du skriver selv? Eller vet du at det er propaganda?

  Her har du en kort video med hamas i deres egne ord Eirik:

  Disse vil ikke bare utrydde staten israel de vil også totalt ødelegge hele den vestlige sivilisasjon som helhet og drepe alle kristene og jøder. Synes du ikke at vestlige og Israel har en rett til å forsvare seg mot disse nazistiske predikantene for etnisk renskning?

  Mener du at å forsøke å beskytte sine egne mot dette er «ultranasjonalisme»?
  Vel i så tilfelle er vi alle ultranasjonalister.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s