Arbeidsledigheten økte under Høyre

image001Under forrige regjering gikk arbeidsledigheten kraftig opp. Dette kan Høyre umulig være veldig stolte over – men det er sannheten.

Så hvor sterkt er Høyres argument:

Skatteletter vil stimulere arbeidsmarkedet.

Når Høyre regjerte for fire år siden hadde det massive skatteletter, men kun til de rikeste i landet. Denne regjeringen har redusert formueskatten for 500 000 peroner og fjernet den fullstendig for 400 000 stykker. Dette er rettferdig skattepolitikk!

Men i tillegg hadde vi rekordhøy arbeidsledighet under forrige regjering. Nå ser vi at finanskrisen har sørget for at mange er arbeidsløse, men vi nærmer oss ikke hvoran det var under Høyrestyre.

Selv om vi har en kritisk, internasjonal finanskrise er det færre arbeidsløse i dag enn det var for fire år siden. Vi ser at midt i året i 2005, like rundt stortingsvalget, nådde ledigheten sitt høydepunkt. Men like etter at de rød-grønne trådte inn i regjeringskontorene sank ledighetstallene raskt!

Nå har vi fortsatt en finanskrise å slite med. Norge trenger stabilitet, ikke høyresidens utrygghet og ustabilitet. Da går vi tilbake til store skatteletter, mindre velferd, mindre kommunetilskudd og mer arbeidsledighet. Høyresiden mener at en «sunn arbeidsledighet» ligger rundt 5%. Det var ikke så mye som 5 % ledighet for fire år siden, dvs. det blir enda verre om høyresiden får sin store ledighetsdrøm oppfylt.

Hvem der ute vil veldig gjerne ha mer arbeidsledighet?

For å sikre skatteletter til de rikeste, mer arbeidsledighet, 13 timers arbeidsdag: Stem Høyre!

7 kommentarer om “Arbeidsledigheten økte under Høyre

  1. It is very interesting coming from the USA to see that party talk is the same world wide. When all government becomes for the citizens for the benifit of all …that will be a new day indeed!

  2. Dersom du ser på grafen så ser man at fallet i arbeidsledigheten skjer hovedsaklig i fra høsten 2005 og ut 2006. Om dette skal være resultat av politiske beslutninger, så må det jo være beslutninger tatt føre dette fallet. Å ta dette til inntjening for en rødgrønn regjering som ikke engang var innsatt føre fallet begynte blir direkte latterlig.

  3. 3 ting!

    SOM vanlig dikter du opp ting i dine innlegg. Hvem har sagt at «Høyresiden» syntes at det er en sunn ledighet rundt 5%? Dette er eventyrfortellinger du bedriver.

    For det andre så har du nok glemt at 11 september 2001 gikk verden inn i en alvorlig krise etter terror angrepene i USA. Verdensøkonomien stupte og vår industri fikk alvorlige problemer. Det brukte vi 4 år på å snu! Hvis du registrerer i din egen statestikk at ledigheten sank dramatisk frem mot nyttår 2006. Den rødgrønne regjeringen overtok i oktober og laget sitt første statsbudsjett for 2006, når ledigheten allerede var på vei nedover.

    For det tredje – det er nå like mange arbeidsledige som da de rødgrønne tok over – og den stiger fort! Industrien ber om hjelp istedenfor øker dere skattene og gjør det vanskelig for de private å drive godt. De skal vi få endret på når vi vinner valget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s