Bybanen kan punktere!

I morges, på vei til jobb, punkterte bussen jeg satt på. Jeg tok beina fatt og gikk til Universitetet i Stavanger, og twitret at «En bybane ville aldri punktert». Det stemmer. Men den kan bli punktert!

Jeg ser med stadig mer bekymring på hvordan motstanderne, som både sitter i Fylkestinget, i Bystyret og i administrasjonen i fylket motarbeider bybanen. Jeg er overbevist om at vi trenger en bybane, og det så raskt som mulig!

SV har gjentatte ganger foreslått å legge bybanen opp til UiS, i første omgang. Svært mange ytrer motstand mot trasévalget, i større grad enn selve bybanen. Mange av oss klør oss i hodet og ser på undring med ruten som er valgt, og tror det ville gagnet både folk og bybanen at den gikk via sykehuset til UiS, og videre til Sola. Her er passasjer-grunnlaget høyt!

Mange er svært positive til bybanen, men motstanderne skriker høyt. 49,4 % har svart TNS Gallup at de er positive til bybane, 34 % sier ja til bussvei. Dette er gledelige tall som vi må ta med videre! Bybanen trengs sårt!

Tidligere denne uka brøt SV budsjettforhandlingene med Ap og Sp i Fylkestinget, nettopp på bybanesaken. Vi kommer til å stå på for bybane til den er klar, og da kommer vi til å kjempe videre for å bygge den ut til flest mulig bydeler og hensiktsmessige traséer.

Jeg håper bybanemotstanderne har fått lufta tankene sine nok, for vi må nå bruke all luft for å hindre at bybanenen punkteres!

3 kommentarer om “Bybanen kan punktere!

    • Vi er nødt til å ta radikale grep for å imøtekomme trafikkutfordringene på Nord-Jæren. Stavanger-regionen vil få en sterk befolkningsvekst i tiden framover. Fram mot 2040 vil transportbehovet øke med 45-50 %. Om vi skal imøtekomme dette behovet på en fornuftig måte, er det nødvendig at vi tar grep og gjør investeringer for framtida. Bybane vil være en slik investering.

      Jeg har selv fått testet bybanen i Bergen. Nå gleder jeg meg stort til jeg endelig kan gå ombord i vår egen bybane her i Stavanger. Bybanen i Bergen har forkjørsrett i alle lyskryss, som gjorde turen effektiv og behagelig. Det er i tillegg utrolig kult og moderne å kjøre bybane. Bybanen er pålitelig, rask, behagelig, tilgjengelig, allsidig, fleksibel, miljøvennlig, stille og kan vokse ved behov.

  1. Ok, takk for svar. Selv er jeg usikker. Å kun satse på buss virker som en effektiv løsning på problemet som hjelper alle som allerede tar buss i dag. Men det er ikke sikkert at interessen for kollektivtransport øker av den grunn, altså at FLERE begynner å ta buss. Bybanen virker derimot attraktivt for alle som er litt for glade i bilen sin. Bybanen blir dyr, men på lang sikt kanskje den lureste løsningen. Men det kommer jo selvfølgelig an på hvor bybanetraseene blir plassert. Buss er billigere, men ikke like miljøvennlig og sannsynligvis ikke like stabilt i fremtidens befolkningsvekst.

    Vanskelig spørsmål, dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s