Bystyreinnlegg – Sykkelstrategi

Ordfører,

Det beste jeg vet er å suse forbi morgentrøtte bilister i kø, på min sykkel.

Men det å være syklist i Stavanger kan være veldig farlig. Det er viktig at vi legger bedre til rette for at det skal være trygt å sykle, både for skolebarn og voksne på vei til jobb. Det hjelper ikke bare med en hjelm på hodet, vi trenger gode og trygge sykkeltraseer.

Næringsforeningen har initiert en god sykkelkampanje som jeg gjerne vil trekke frem. Den heter «Sykkelløftet» og oppfordrer folk til å velge sykkelen en dag i uka. Om alle hadde gjort dette ville vi sett en 20% nedgang i bilismen i løpet av en uke. Jeg vil oppfordre samtlige i Bystyret som kan sykle å gå foran som et godt eksempel. Eller sykle foran som et godt eksempel, heter det vel?

I en by med store utfordringer knyttet til klimagassutslipp og mye kø, er det viktig at det er godt tilrettelagt for syklister. Vi har en alt for lav andel syklister. Forhåpentligvis vil en utbedring av sykkelstier, en såkalt sykkelmotorvei til Forus og bedre sykkelparkering hjelpe. SV er fornøyde med at bedret sykkelparkering, en sak vi lenge har løftet, nå er så godt prioritert.

Jeg vil avslutte med teksten fra en sang, uten at jeg skal ødelegge den med å synge. Men Svein Tang Wa har skrevet «Bønn for ein syklist», som går slik:

Må bremsene alltid virka,

Og dynamo’n gje lys te di lykt,

Må skruene vera festa,

Så du sykle framøve trygt

Må sede ha goe fjøring,

Bagasjebrettet romslige plass,

Må dekkene aldri punktera,

Om du treffe på stifter og glass

Med dette håper Stavanger SV at det blir tryggere, kjekkere og lettere å bli syklist i Stavanger kommune og vi støtter fellesforslaget fra Miljøpartiet de Grønne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s