Politikerne tok til fornuft!

Denne uken kom gladnyheten om at politikerne gir dispensasjon til utleieboliger, så lenge de er godkjent for brannsikkerhet.

Tidligere hadde jeg, på vegne av StOr, sammen med SiS møte med ordførerne i Sandnes og Stavanger. Dette førte frem, og politikerne vektla i byutviklingsmøtet viktigheten av presset fra StOr og SiS. Det er gledelig å se at vi får gjennomslag i viktige saker, som vil lette på et potensielt høyere press på boligmarkedet.

Vedtaket medfører at boligoppgraderingene må gjøres på sikt, men at det fortsatt er lov å bo i dem. Det vil bety at man får lov å leie/leie ut så lenge man gjør endringene etter hvert. Det er på kort sikt en stor seier.

Det er gledelig å se at politikerne i Stavanger er modige nok til å snu og innrømme at de gjorde en forhastet beslutning. Samtidig har vi i prosessen luket vekk en del useriøse utleiere og brannfarlige leiere. Vi skal ikke fire en tomme på kravene til brannsikre boliger!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s