Plan for skolestruktur – innlegg

Ordfører,

i all hovedsak er SV fornøyd med plan for skolestruktur.

Vi er nødt til å se Åmøy skole i sammenheng med hva vi ønsker for Austre Åmøy. Samtidig som man sier det er for få folk til å opprettholde en skole der ute, ønsker man at flere skal flytte dit. De som eventuelt flytter dit vil jo gjerne ha en skole ungene deres kan gå på i nærheten. Problemstillingen fordrer altså at vi bevarer et skoletilbud på Åmøy, og det har SV landet på.

Det er egentlig feigt å ikke gi innbyggerne på Austre Åmøy noe bedre enn en to års utsettelse, eller populært kalt fredning. Det forutsetter for SVs del at vi rehabiliterer skolen, eller bygger ny. De lider under at man ikke pusser opp fordi det stadig dukker opp en diskusjon om man skal bevare skolen. Og ettersom skolen ikke er rehabilitert vil man stadig kunne bruke det som grunn til å legge ned. Man tør ikke bruke penger på en skole man ikke er sikker på om man vil ha.

SV kommer derfor til å følge utviklingen på Åmøy skole tett, og vil videre i perioden jobbe for at skolen bevares og forbedres hva gjelder bygningsmassen.

I 2005 uttalte daværende, og den nå gjenoppståtte, lederen av Kommunalstyret for Oppvekst, representanten Hernes følgende: «Dersom det blir lagt til rette for økt boligbygging på Austre Åmøy bør det ikke være grunnlag for å reise spørsmålet i framtida heller».

SV vil støtte økt boligbygging, men jeg antar samtidig at representanten innser at det for mange er avgjørende med en skole i nærheten for å ønske å bo der?

SV fremmer følgende forslag: Administrasjonen iverksetter utredning av rehabilitering og/eller nybygg  av Åmøy skole. Vi kommer til å stemme sammen med Ap i denne saken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s