Til forsvar for fedrelandet

Eirik Faret Sakariassen,

Bystyrerepresentant (SV)

I dag arrangerer Norwegian Defence League og SIAN markering i Stavanger, som motsvar arrangeres folkefest mot rasisme.

Norwegian Defence League, Division Stavanger var flest nordmenn på demonstrasjon mot islam i Århus. Flaut for byen, i mine øyne.

Den største trusselen mot et åpent, inkluderende og tolerant samfunn kommer ikke utenifra, men fra «våre egne». Denne gjengen som i beste fall kan omtales som muslimkritiske etablerer seg i Stavanger – og sier selv de er mange.

Det er unødvendig å si at alle som kommer til og er i Norge skal forholde seg til norsk lov. Ingen er uenige i det. Menneskerettigheter, norske lover og verdier som likestilling, solidaritet og likhet for loven ligger til grunn for alle i Norge.

Jeg må si det er humoristisk at disse selverklærte forsvarerne av Norge og norsk kultur har et navn på engelsk. I tillegg er det ganske spesielt at noen som sier de er så fryktelig glad i Norge har valgt å male på flagget vårt… Neppe ekte kjærlighet, spør du meg.

Når de på toppen av det hele har organisert seg som en internasjonal nasjonalistisk bevegelse er forvirringen komplett.

Ekstremister kommer i mange varianter, men fellestrekket for de fleste av dem er at vi andre ønsker dem dit peppern gror. I dette tilfellet vil de selvsagt ikke dra dit, i frykt for å møte det de er reddest for, nemlig folk med annen hudfarge og annen religion.

Man kan stille spørsmål ved deres forståelse av kultur. Om de tror kultur er noe som ikke utvikler seg tar de grundig feil, tvert i mot er kulturer i stadig forandring. Kultur er ikke en tilstand, men en prosess.

I likhet med andre ekstreme, ytterliggående grupper møter de ikke verden med argumenter. I beste fall er det føleri, som når de sier de tror muslimene vil være i flertall i Norge i 2060 – en påstand SSB slår fast at er helt på jordet. I verste fall møter de omverden med trusler og vold.

Selv har jeg mottatt trusler fra høyreekstreme flere ganger. De anklager muslimer for å være intolerante og drive med trusler. Sannheten er at de anvender samme teknikker som de påstår de er mot selv. Når jeg nå skriver dette vet jeg at det er sannsynlighet for at det kan føre til trusler fra den kanten.

”Ikke alle muslimer er terrorister, men alle terrorister er muslimer.” – Carl I. Hagen. Vel, han tar ganske enkelt feil.

2010: 294 terrorangrep/forsøk i Europa. Baskerne stod bak 171, korsikanerne 95. Islamister gjennomførte 1 angrep, det ble gjennomført av den libyske-italienske forretningsmannen Mohammad Game, som mistet en hånd da han forsøkte å kaste en bombe mot en militærleir i Milano. En vakt ble lettere skadet.

Men lar vi disse mytene spire og gro fester de seg i samfunnet som en kreftsvulst. Vi må få fakta på bordet, ta saklige diskusjoner basert på vitenskap fremfor fremmedfrykt.

Derfor må alle vi andre gå til forsvar for fedrelandet. Det samme landet min farfar kjempet for under andre verdenskrig skulle forbli et åpent, demokratisk, tolerant og godt samfunn. Jeg vil ikke la rasister forme framtida for det landet jeg er så glad i. Lenge leve det multikulturelle samfunnet og et inkluderende Norge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s