Misvisende kritikk

Eirik Faret Sakariassen, bystyrerepresentant (SV)

Per J. Waagen sauser sammen og dikter opp sitater jeg aldri har skrevet. Uryddig, dersom vi ønsker god debatt.

I Stavanger Aftenblad 26. juni 2012 har han et innlegg om «Ekstrem drid på pinne». Han skriver at jeg har skrevet følgende: «kapitalismen er roten til alt vondt i
samfunnet». Hverken søk i Retriever, på min hjemmeside eller på Google kan koble dette sitatet sammen med meg. Jeg kan veldig gjerne ta en seriøs debatt med Waagen eller andre, men det forutsetter at jeg siteres korrekt. Det er i beste fall uryddig å dikte opp sitater av andre.

Så sier han det i noens øyne er ekstremt å være mot EU. Det kan godt hende. Nå er det vel mer ekstremt å være for EU, da store deler av befolkningen deler mitt syn i den saken, men det er ikke ulovlig å ha ekstreme meninger. Heldigvis.

På lørdag arrangerte Ole Martin Juul Slyngstadli (Ap), Truls Drageset Dydland (Rødt) og jeg Folkefest mot rasisme på Torget i Stavanger. Vi markerte tydelig i forkant at vi ikke ønsket at noen skulle ødelegge for SIAN eller NDL. Vi la til rette for at de skulle få ytre sin mening, uansett hvor uenig jeg eller andre måtte være i den. Jeg er demokratisk anlagt, og vi lot dem si sitt. Riktignok til få tilhørere, men de sa det nå. På Torget hadde vi sang, ballonger, solen skinte til og med litt og folk smilte.

Innsenderen undrer seg også over om kanskje Arne Tumyr fra SIAN og jeg «deler (…) flere meninger enn han er villig til å innrømme». Akkurat det tviler jeg på. Det er ikke vanskeligere enn å lese det jeg skriver og sier for å skjønne at det ikke stemmer. Selv om Waagen kanskje ikke har oppfattet det, tror jeg andre har det.

«Så, hvorfor kan vi ikke bare lytte til hva disse «ekstremistene» har å si – og gå hjem igjen?»

Det har vel heller ingen hindret Waagen i å gjøre? Han prøver å befeste inntrykket av at jeg har hindret ham eller andre i å høre på det SIAN og NDL sa på lørdag. Tvert i mot bidro jeg til å legge til rette for at de uforstyrret skulle få si det de ville. Jeg vil forsvare ytringsfriheten, uansett hvor ubegrunnet og sprøtt det man sier er.

Jeg vet ikke hvor Per Waagen var på lørdag. Jeg var ute i Stavanger og mobiliserte for mangfold og mot rasisme. Kritikk fra folk som sitter bak tastaturet, fremfor å gjøre noe selv, faller ikke så tungt for meg. De 800 som var sammen med meg på Torget er nok enige i det.

Foto: Aud Berg

En kommentar om “Misvisende kritikk

  1. Vel formulert og jeg kunne ikke vært mer enig. I -91 møtte store horder opp i Stavanger for å snu ryggen til Myrdal (Brummendalopprøret). Faktum er at han sjeldent fikk formidlet budskapet sitt til flere, og i hans øyne var det sikkert et vellykket arrangement. Ved å ikke møte mister denne gruppen sin makt – det er jo fritt frem å tale til meningsfeller, men uten tilhørere: ingen effekt. Det er den beste protest i mine øyne. Ved å arrangere motaksjon får de masse oppmerksomhet. For noen er ‘all reklame god reklame’. En familuefest med positivt fortegn et helt annet sted er en fantastisk motaksjon som ikke legger fokus noe annet sted enn på antirasisme er fenomenalt. Rett og slett en god idé. Bra gjennomført.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s