Flytte Universitetet?

Med jevne mellomrom kommer debatten om vi ikke skal flytte Universitetet fra Ullandhaug, hvor det ligger i dag, til et eller annet mer eller mindre egnet sted. Som regel det siste. Jeg må si jeg er lei debatten allerede før den er i gang – nok en gang!

For enkelte later det til at det å flytte UiS har blitt en hellig ku som man bør gjenta stadig vekk. Som regel er det Tore Renberg som sier det, denne gangen er det eiendomsutviklere som vil skape Campus Forus. Debatten blir ikke mindre tullete av dette.

Å flytte UiS vil være dyrt og dumt. Over 9000 studenter og 1200 ansatte skal sammen med et 1200 dekar stort område flyttes. Praktisk vil det være umulig, teoretisk er det veldig uklokt. I tillegg kommer debatten om lag 60 år for seint. Politikerne satte i sin tid av området på Ullandhaug av til «Universitetsformål». Det er ingen grunn til å endre dette nå.

Det later til at det har blitt en hellig ku for mange å si at de vil flytte Universitetet. Denne hellige kuen må en gang for alle avlives!

Bildet viser omrisset av det 1200 dekar store Universitetsområdet (som går fra Rideskolen til nesten toppen av Ullandhaug) plassert over sentrum. Omrisset er vridd cirka 30 grader mot klokka i forhold til riktig nord. Største lengde er vel 2 km målt i luftlinje.

Avgrensningene er som følger:

  • Nord: Rosenberggata, Bjergsted
  • Vest: Misjonsveien
  • Sørvest: Møllegata
  • Sør/Sørøst: Sandsgata/Storhaugveien
Det er Stavanger kommune som har laget omrisset.

En kommentar om “Flytte Universitetet?

  1. Meget bra illustrasjon Eirik. Dette viser alle de som er bakstreberske og tror at flyttingen av UiS vil løse allverdens problemer. Det er faktisk slik at en heller burde konsentrere alle krefter om å bygge ut campus fortest mulig, med flere boliger, flere servicetilbud og flere akademiske fasiliteter. Det vil gi UiS mer liv, mer aktivitet og et sterkere studentmiljø.

    Det å bygge ut campusuniversiteter krever flere årtier, husk at samlokaliseringen på Ullandhaug først ble endelig i 1995. I løpet av knappe 20 år har en altså kommet langt med utbyggingen der oppe. Og vi er langt fra ferdige. Det skal bygges tettere, høyere og mer grønnere bygg. Og kronen på verket blir en bybanelinje som binder UiS til sentrum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s