Å elske er en menneskerett!

I dag deltok jeg på Amnestys gatefest i Øvre Holmegata i Stavanger. Musikk, godt vær, thaimat, et glimt av sol, blide folk og engasjement for rettferdighet!

Her hjemme i Norge har SV kjempet for like rettigheter for lesbiske og homofile, så den formelle diskrimineringen er borte. Men vi har fortsatt en jobb å gjøre  for å knuse diskrimineringen man opplever fra samfunnet. I tillegg må vi løfte blikket og se hva vi  kan gjøre for å bedre vilkårene for LHBT-personer rundt i Europa.

Denne sommeren har Amnesty en egen aksjon for rettighetene til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT-personer) i Europa.

 • «Å elske er en menneskerett» setter fokus på retten til å være den man er og til å elske den man vil – uten å bli utsatt for noen form for forskjellsbehandling og diskriminering.
 • Amnesty krever beskyttelse mot alle former for diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering og kjønnsidentitet, i overenstemmelse med internasjonale menneskerettigheter og Yogyakarta-prinsippene.
 • Amnesty krever dekriminalisering av homoseksualitet, etterforskning av overgrep, og et effektivt forebyggende og holdningsskapende arbeid som motvirker fordommer.

Bildet er av hjertet jeg tegnet som min underskrift for kampanjen. Jeg fikk lov å utfordre noen andre til å skrive under på kampanjen, så jeg har utfordret biskop Erling Pettersen og håper og tror han vil støtte kampanjen!

4 kommentarer om “Å elske er en menneskerett!

 1. «Å elske er en menneskerett» leste jeg og tenkte: «så han vil nasjonalisere prostitusjon nå?»

  Men det var tydeligvis ikke den typen elsking du refererte til.

 2. Tusen takk, for at du tok deg tid til å komme og støtte opp om disse viktige homofile menneskerettighetene! Det var ellers hyggelig å få prate med deg igjen! SV gjør jo en fantastisk innsats for å hjelpe homofile til øking av levekår og livskvalitet! Det er ikke uten grunn til at jeg valgte å bli SVer!

 3. Dette er jo ikke noen partipolitisk sak. Dette er noe som hører sammen med menneskene vi bor sammen med. For å vise samhørigheten til de lesbiske og homofile mellom partiene kan vi f.eks. nevne Foss i Høyre.Kommet langt i politikken, som nestleder i partiet og som også har fått nestlederverv i Stortinget.
  Når det gjelder andre kulturer har vi en vei å gå på disse områdene.
  Tørr du snakke om det?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s