Flere studentboliger til Stavanger!

1. august møtte jeg Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). Mitt krav på vegne av StOr og Stavanger-studentene var 200 nye studentboliger til Stavanger i neste års tildeling!

Boligsituasjonen i Stavanger er ekstrem. Senest i går ble det på ny slått fast at leieprisene i Stavanger er dyrest i landet. Fra Rogalands Avis:

Ferske tall fra Utleiemegleren for juli i år viser at det i snitt kostet 13.000 kroner å leie en toromsleilighet i Stavanger. Dette er en oppgang på 4,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 22,4 prosent.

I snitt kostet det 16.375 kroner å leie en treromsleilighet i Stavanger i juli 2012. Dette er en oppgang på 12,7 prosent fra juni. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 24,4 prosent.

En toromsleilighet ble i juli i snitt leid ut for 10.131 kroner i Oslo. I Trondheim var prisen 9233 kroner, mens det i Bergen ble leid ut for få toromsleiligheter til å få pålitelige tall.

Treromsleilighetene i Oslo ble leid ut for 13.143 kroner. Bergensere som ønsket å leie en treromsleilighet måtte ut med 13.350 kroner i hjembyen.

Det bør medføre at Stavanger prioriteres på topp! Det er to planlagte studentboligprosjekter i regionen, et i Bjergsted og et i Sandnes. I Bjergsted er det 137 boligenheter, i Sandnes er det 50. De bør vi få på plass til 2014!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s