Ufint angrep på Kolumbus-sjåfører!

 

Ap-politiker og Aftenblad-blogger Maren Østbø kommer med et heftig angrep mot Kolumbus-sjåfører, mens hun egentlig prøver å si at politikerne må ta ansvar.

«Mange av Kolumbussjåførene kjenner ikke sine egne ruter, ber folk om å sette seg fremst i bussen for å forklare veien, slipper på for mange folk, kjører som noen svin, bråbremser i tide og utide, starter bussen mens travel småbarnsmor med barnevogn er på vei inn på bussen og de behandler eldre som dritt.»

I denne saken er det viktig å holde tungen beint i munnen. Det må ikke råde noen tvil om at det er politikerne som må ta det øverste ansvaret. Det at leder for Samferdselsutvalget, KrFs Ellen Solheim, ikke vil delta i den offentlige debatten om Kolumbus er intet mindre enn skandaløst. Men det er ufint å gå til angrep på de ansatte, som allerede er under et enormt press.

Maren Østbø Skriver også følgende:

«Sjåførene sier nå at de må gå til psykolog for hetsen de får på Kolumbus’ Facebookside. Jeg måtte også gått til psykolog hvis jeg hadde vært så negativ i jobben min hver dag. Det er rart de ikke har brutt sammen for lenge siden, mange av dem. De sier at de jobber under så hardt press at det er umulig å gjøre jobben sin ordentlig. Ei heller behandle folk skikkelig, ja, til og med å si «hei» til passasjerene har vist seg å bli en bragd i yrket.»

Hun utviser for det første ekstrem mangel på empati for en så hardt presset gruppe. Men for det andre mener jeg at dette er fullstendig feil. Vi har veldig mange hyggelige bussjåfører her i fylket. Det er klart at de er stresset. Jeg tar bussen hver eneste dag. Hver morgen (så sant jeg går inn foran i bussen) hilser jeg på sjåførene. Jeg kan ikke huske at de ikke hilser og smiler tilbake.

Østbø gir seg hen til tabloide, enkle og ekle karakteristikker av bussjåfører. Det er klart det finnes bussjåfører som har dårlige dager. Det har vi alle. Men det store flertallet er hyggelige folk som gjør min dag bittelitt bedre. Blide bussjåfører gjør en større forskjell i mitt liv enn de tror. At Østbø bruker spalteplass på slik hetsing gjør ingenting bedre. Kanskje tvert i mot.

Debatten burde jo handle om at Ellen Solheim må komme på banen. Men hvor er alle de andre politikerne? Det er nærmest pinlig stillhet i denne saken. Politikerne kan ikke lenge skyve Kolumbus foran seg. De må ut for å forsvare og svare for seg!

En kommentar om “Ufint angrep på Kolumbus-sjåfører!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s