Staten må bidra til bybanen!

Det er viktig å realisere bybanen så fort som mulig. Nord-Jæren trenger et høyverdig kollektivtilbud for å få redusert biltrafikken!

I går hadde jeg gleden av å diskutere saken med min partifelle og landets miljøvernminister, Bård Vegar Solhjell. Mitt klare budskap på vegne av Stavanger SV var at vi trenger bidrag fra staten for å få dette realisert. Siden 1993, da SVs Hallgeir Langeland i Bystyret fremmet forslag om bybane, har vi jobbet for dette. Vi har kommet veldig langt – men så begynner støtten under bybanen å vakle.

Jeg ble veldig skuffet da Arbeiderpartiet, som i lang tid har vært bybane-tilhenger, plutselig kjølnet. Siden da har det vært umulig å få svar på hva Ap egentlig ønsker. De vingler mellom bybane og busway, og vegrer seg for å komme med et klart svar. Dette har ført til stor usikkerhet om hva som skjer videre.

Bybanen vil være en punktlig, effektiv og komfortabel måte å komme seg rundt på. Bussene vi har i dag vil bli et godt supplement i et kollektivnett som skal være til å stole på. Målet må være at flere frivillig går fra bil og over på bane.

Bybanen i Bergen er en suksess, og jeg har selv hatt gleden av å prøve den ved flere anledninger. Når bybanen står klar i Stavanger skal jeg kjøre den fra morgen til kveld, hele dagen! Forhåpentligvis med et glass champagne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s