Innlegg i valgavisa fra StOr-leder

Kjære studenter!

Som så mange ganger før skal studentene ved Universitetet i Stavanger nok en gang gå til valgurnene. Det er et viktig fundament for vårt demokrati at alle som er en del av det har muligheten til å påvirke.

Det er slik at beslutningene tas av dem som møter opp. De som blir hjemme får ikke være med å bestemme. Det er til enhver tid mange viktige saker som det jobbes med i studentmiljøet, for å forbedre livet på Campus og i Stavanger.

Valget er kjernen i vårt demokrati. Slik velger du hvem som skal representere deg, hvem som skal tale din sak og hvilke saker som skal løftes. Studentparlamentet består i dag av 17 valgte representanter fra studentene på UiS. Fra 1. januar 2013 består parlamentet av 19 representanter, som skal avgjøre politikken i StOr og representere studentene.

Så lenge vi går på UiS er vi en del av dette lille samfunnet på Ullandhaug, eller i Bjergsted, med om lag 9000 innbyggere. Grunnen til at jeg driver med politikk og studentpolitikk er for å forandre og for å forbedre. Gjennom å delta får man muligheten til å påvirke samfunnet.

Man kan forholde seg til samfunnet på to måter: som tilskuer eller som deltaker. De aller fleste har meninger, enten om boligsituasjonen, kollektivsystemet, kulturlivet eller andre saker. Gjennom å delta kan man påvirke dem i den retningen man vil. Enten bare ved å avgi sin stemme og gi tillit til andre, eller ved å engasjere seg og stille til valg.

14,72 er et viktig tall. Det er prosentoppslutningen for studentparlamentsvalget som var i høst. Det underlige er at det var rekordoppslutning, den har altså aldri vært større. Det må da være flere enn 14,72 % der ute som bryr seg?

Beslutningene tas av dem som møter opp, de som deltar. Er du en av deltakerne? Det har du all mulighet til å bli ved å engasjere deg i StOr!

Du kan i det minste bruke et par minutter på å stemme. Valgurnen finnes i din e-postkasse eller på www.stavangerstudent.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s