Høyres tigging

Det er ikke første gang, men forhåpentligvis siste gang vi skal ha denne uverdige debatten om hva man skal gjøre med romfolk. SV er opptatt hva vi kan gjøre FOR romfolk.

La oss stille oss et moralsk spørsmål: skal vi som samfunn kjempe mot tiggere eller mot grunnene til at folk blir tiggere?

Debatten blusser på ny opp fordi Høyre foreslår å forby tigging. Tiggeforbudet skal riktignok bare gjelde de som er vanskeligst stilt; de aller fattigste, romfolk og narkomane.

SV syns det er feil virkemidler man tar i bruk. Ikke bare er virkemidlene feil, men målet er også feil. Om målet er å skjule tigging, vil vi lykkes. Om målet er å sørge for at ingen trenger å tigge, så vil vi bomme. Frem til vi greier å hjelpe flere ut av fattigdom og nød, må vi tilrettelegge for dem med sanitære forhold. Og med raushet og godhet fremfor å kjeppjage vanskeligstilte.

Høyres tiggerforbudet skal derimot ikke gjelde for Høyre. Det skulle da også tatt seg ut. Etter en suksessfull tiggerunde har partiet samlet inn over 30 millioner kroner fra rike givere de siste tre årene. Gavmilde milliardærer, privatskolefirma og rederier er med på å gjøre tiggingen til noe av det mest lønnsomme Høyre driver på med. I Høyre er det lov å tigge, bare man tigger stort nok.

Eirik Faret Sakariassen,
3. kandidat til Stortinget for Rogaland SV

5 kommentarer om “Høyres tigging

 1. Først og fremst: Hvordan får SV penger?
  Høyre får mindre penger fra givere, en det AP får fra LO. Ikke alle har en orginisasjon som skaper et samfunnsparadigme.

  2. Jeg hører hvilket resultat dere vil ha, «ingen trang for tigging», men jeg hører ikke hvordan dere vil få det gjort. Selvfølgelig hadde det vært fint hvis ingen var så økonomisk svake at tigging var den eneste løsningen, men forventer du at romfolket skal bli gitt en pengesekk i ingangsdøren?

  Alt jeg hører er tomme løfter.
  Det er på tide SV gjør noe mens de enda er i regjering, ikke bruke fokus på 4 nye år med null nyskapning.

  -Hva er likheten mellom SV og Høyre? Begge snakker om Høyres politikk.

 2. Kunne ønske at noen kom med en langtidsplan, og ikke brannslukkingsplan. tenk langsiktig, noen år frem. Eget arbeidskontor for rom, f.eks? Jobbtilbud? Å tillate tigging gir bare kort-tids-løsning. Det endrer intet annet enn behov for agurknytt i avisene i sommermånedene. Men bevis meg gjerne feil: sett igang tiltak som går forbi august og kalde dager. Jeg syns alikevel det er rart at denne gruppen er fritatt alle eøs-regler om å a: være aktive jobbsøkere (nei, de er ikke å oppdrive på NAV) og b: være økonomisk selvhjulpne mens de er her. det er IKKE bare Rom som er sultne og bor ute, ukentlig kommer det andre europeere og ber om tak over hodet og en JOBB. De bor og ute – men er en glemt gruppe. Kanskje fordi NAV bruker betydelige midler på å sende dem hjem?

 3. Eirik. Tigger Høyre?
  Eller er det noen som gir til partiet. Er det likhet mellom å spørre om penger og det å få penger?
  Er det å få penger tigging? Eller er det å spørre om det tigging?
  Og til slutt om det : Ville det vært et demokratisk problem om kun venstresiden hadde økonomi?
  (Haha – det er jo egentlig en latterlig tanke da det tradisjonelt er Høyresiden som er opptatt av penger…)

  Hva vil vi med Romfolket, Eirik?
  En klok mann sa «Give a man a fish and feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a life time».
  Hvorfor instisterer dere i SV på å gi den daglige fisken?
  (Vel og merke om man ber om det i de riktige kommuene, og på de angitte tidspunktene i de kommenene – hilsen SV i regjering)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s