1. mai-tale SV-frokosten på Midjord bydelshus

Gode venner og kamerater!

Gratulerer med dagen!

For meg blir det omtrent ikke 1. mai uten å begynne dagen på SVs frokost på Midjord bydelshus. År etter år samles vi her, til frokost. Helge Dagfinn og gjengen varter opp, Nylund skolekorps spiller for oss – og det er nesten alltid sol og fint vær. Og så er det alltid så mange kjekke folk! Så: en stor applaus for alle som har stelt dette i stand nok en gang!

En sak som Stavanger SV har jobbet mye med i år er boligpolitikken. Den negative utviklingen i boligmarkedet fører til større klasseskiller. Og det er en hel generasjon som står i fare for å bli taperne som en følge av andres grådighet.

Skillet mellom de som er innenfor – eller har foreldre som kan løse inngangsbilletten for seg – og de som er utenfor, har blitt skarpere. Heldigvis er bolig nå en av SVs hovedsaker – og stadig flere partier jobber for flere og bedre boliger for folk flest.

Da jeg var barn hadde vi fadderbarn i Afrika, og reiste på ferie til Hellas. Nå opprettes SOS Barnebyer i Hellas og landet er i dyp fattigdom og dyp depresjon. Tiden går, men kapitalismens klør griper sitt klamme grep om stadig flere deler av verden!

Finanskrisa handler ikke om grekeres høye pensjoner eller tyskeres høye lønnskrav, men en krise som skyldes struktur. Den skyldes et system: kapitalismen. Nå mister folk i hele Europa hus, hjem og jobb. Den samme kapitalismen som de en gang trodde skulle løfte dem ut av fattigdom, kaster dem hardt tilbake i den nå. Det er realiteten!

Vi ser nå fattige mennesker kommer til Norge, og enkelte finner sin midlertidige plass her på Storhaug. De bor i varebiler og i de bilene finnes alt de eier. La oss stille oss et moralsk spørsmål: skal vi som samfunn kjempe mot tiggere eller mot grunnene til at folk blir tiggere? Det er uanstendig å jage fattige mennesker – vi er nødt til å rekke ut en hjelpende hånd!

Jeg er sosialist fordi jeg tror på frihet og rettferdighet. Jeg er feminist fordi jeg tror på likestilling. Jeg er SVer fordi partiet vårt er det beste verktøy for å kjempe for frihet, rettferdighet og likestilling!

Vi har vunnet 100% av de gangene vi har stilt til valg som rødgrønt alternativ! Vi gjorde det i 2005, og i 2009. Vi skal gjøre det igjen i 2013!

Vi trenger en grønn politikk for mindre forurensing og en rød politikk for mindre forskjeller. Det får folk med et sterkt SV!

1. mai er vår merkedag. Det er en dag for å markere våre seire, og for å kjempe for nye. Vi vet at ingenting kommer av seg selv. Mye av det vi tar for gitt i dag var omstridt, sett på som radikalt og virkelighetsfjernt da det først ble fremmet. I år feirer vi at det er 100 år siden kvinner fikk stemmerett. I dag er det en selvfølge, men la oss ikke glemme kampen.

Så til slutt, som Finn Gustavsen så godt sa det:

“Målet er å vinne flertallet av det norske folk for en sosialistisk politikk, bygd på ideen om frihet, likhet og brorskap. Til arbeid, kamerater!”

Ha en flott 1. mai!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s