1. mai-tale på Bryne

Gode venner og kamerater!

Gratulerer med dagen!

I resten av verden og i Europa herjer nå en finanskrise som rammer arbeidsfolk og unge hardt. Kuren politikerne bruker er feilslått. For å redde euroen tar EU livet av velferdsstaten.

Én av fire svensker på min alder er uten jobb eller utdanning. Noe er galt i Sverige. Noe er alvorlig galt i Sverige. Og nå vil noen kopiere det de gjør i Sverige. Noen kaller det en blåkopi, andre kaller det svenskehandel. Jeg kaller det tidenes dårligste idé!

Høyre driver med velferdsløgn. De later til å støtte det arbeiderbevegelsen har kjempet frem gjennom hundre år. Sannheten er at de har strittet i mot alle fremskritt vi har stått for!

Erna Solberg og Bent Høie har fått seg ny retorikk, uten å endre politikk. Det er slik at hundedritt blir ikke konfekt bare fordi det pakkes inn i sølvpapir! Vellykket høyrepolitikk fører til mislykket velferdspolitikk

I Sverige, hvor Høyres søsterparti Moderaterna styrer, er resultatene av høyrepolitikken følgende:
– arbeidsledigheten går opp
– læringen i skolen går ned
– de sosiale ordningene fjernes for vanlige folk

Norge er bedre enn dette. I Norge skal vi ikke bare gi folk et sikkerhetsnett; vi skal gi folk en stige! Vi skal gi dem muligheten til å løfte seg opp. Det får vi ikke med Høyres velferdsløgner! Norge skal være bedre enn dette de neste fire årene også!

Vi har møtt internasjonal finanskrise med å styrke det offentlige og skape arbeidsplasser. Det er skapt over 350 000 nye arbeidsplasser siden vi tok over i 2005. Høyresiden sier det skyldes olje. Men de hadde vel olje da de styrte? Og allikevel skapte de ikke arbeidsplasser, tvert i mot gikk arbeidsledigheten opp. De beviste at det er mulig å skakkjøre økonomien og arbeidsplasser selv med olje!

Dersom høyresiden vinner valget vil norsk politikk i stedet bli gjort opp i skjæringspunktet mellom Høyre og FrP. Et FrP som står bom fast på den samme mørkeblå politikken for større forskjeller, mer kommersialisering og privatisering av velferd, 100 milliarder i skattekutt og et arbeidsliv med mindre organisering og større utrygghet.

Derfor handler valget til høsten også om det er SV eller FrP som skal ha en hånd på rattet i den norske regjeringen. Folk kommer til å merke forskjellen på om Kristin Halvorsen for fortsette å satse på fellesskolen der alle barn møtes, uavhengig av foreldrenes bakgrunn, eller om det blir Siv Jensen og Kristin Clemet som får bruke flertallsmakt til å privatisere og skape A-og B-skoler.

Folk kommer til å merke forskjellen på om det er Inga Marte Thorkildsen som får fortsette å utvide foreldrepermisjonsordningen, stå opp for de svakeste og løfte barnevernet, eller om det blir FrPs likestillingsprogram som gjennomføres, med fjerning av pappapermen, svekkelse i likestillingsloven og full konkurranse på lønn og pensjon i kvinnedominerte yrker i offentlig sektor.

Og folk kommer, for å si det sånn, til å merke forskjellen på Norges miljøvernminister heter Bård Vegar Solhjell eller Per Willy Amundsen

Vi har vunnet 100% av de gangene vi har stilt til valg som rødgrønt alternativ! Vi gjorde det i 2005, og i 2009. Vi skal gjøre det igjen i 2013!

Vi trenger en grønn politikk for mindre forurensing og en rød politikk for mindre forskjeller. Det får folk med et sterkt SV!

1. mai er vår merkedag. Det er en dag for å markere våre seire, og for å kjempe for nye. Vi vet at ingenting kommer av seg selv. Mye av det vi tar for gitt i dag var omstridt, sett på som radikalt og virkelighetsfjernt da det først ble fremmet. I år feirer vi at det er 100 år siden kvinner fikk stemmerett. I dag er det en selvfølge, men la oss ikke glemme kampen.

Ha en fantastisk 1. mai videre og takk for meg!

2 kommentarer om “1. mai-tale på Bryne

 1. AKUTT NYTT STYRINGSBEHOV

  Den grønne politikken kan vi alle støtte, men dersom LITT mindre forskjeller i samfunnet skal oppnås, så er ikke hverken SV- eller Ap-metodene brukbare. Hovedpoenget er ikke at vi trenger nye partier på stortinget. Vi trenger nye PERSONER, og det får vi dessverre ikke uten at de rød-grønne fjernes.

  Og så har disse nye personene behov for Telenor-direktrisens metode: å fokusere på å ha OVERSIKTEN og overlate INNSIKTEN til de som KAN.

  Beste eksemplet på at noen ikke har innsikt, er LYNTOG i stedet for helt nytt totalt TRANSPORTOPPLEGG som fungerer, eller Ryfast i stedet for Høgsfjordbru. Skal dette lykkes, så må blant annet dramatiske forandringer til slik at både personbilen, lastebilen, toget og båten har levelige forhold. Til dette trengs en NY HANDLINGSREGEL.

  Den nye Handlingsregelen trengs også for oppgradering av både skoler og sykehus.

  Øyvind Larsen, Ålgård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s