1. mai-tale på Fagforbundet 019. sin frokost

Gode venner og kamerater!

Gratulerer med dagen!

Jeg vil takke for at jeg fikk komme. Det er godt at dere i likhet med Høyre vil slippe alle gode krefter til.

Jeg vil først og fremst takke for et godt samarbeid gjennom året som har gått. Både de tillitsvalgte jeg har hatt gleden av å samarbeide med, og Annette har bidratt konstruktivt i den politiske debatten og kommet med gode innspill till oss i SVs bystyregruppe. Vi setter stor pris på kontakten vi har med dere!

Vi ser at privatiseringslysten på høyresiden blir stadig større. Med NHOs tulletall som deres fremste argument vil Høyre og FrP privatisere mer av velferden vår. De vil slippe alle såkalte gode krefter til. Det er jo ikke av veldedige grunner private, kommersielle aktører vil inn i offentlig velferd og omsorg. Det er fordi det er store penger å tjene på skattebetalernes bekostning.

Karakteren Asbjørn Brekke, spilt av Espen Eckbo, sa følgende: Høyre vil la ditt private underliv bli vasket av det private næringsliv.

Det er en god oppsummering av hva Høyre ønsker – og av hva som skjer i Sverige!

I Blåkopi av Wegard Harsvik, forteller han om livet i det blåblå Sverige. Noe nærmere en grøsserbok for voksne har jeg aldri lest!

Høyre driver med velferdsløgn. De later til å støtte det arbeiderbevegelsen har kjempet frem gjennom hundre år. Sannheten er at de har strittet i mot alle fremskritt vi har stått for!

Erna Solberg og Bent Høie har fått seg ny retorikk, uten å endre politikk. Det er slik at hundedritt blir ikke konfekt bare fordi det pakkes inn i sølvpapir! Vellykket høyrepolitikk fører til mislykket velferdspolitikk

I Sverige, hvor Høyres søsterparti Moderaterna styrer, er resultatene av høyrepolitikken følgende:
– arbeidsledigheten går opp
– læringen i skolen går ned
– Velferdsordningene og tryggheten fjernes for vanlige folk

I Norge skal vi ikke bare gi folk et sikkerhetsnett; vi skal gi folk en stige! Vi skal gi dem muligheten til å løfte seg opp. Det får vi ikke med Høyres velferdsløgner!

Avtalen er enkel: vi står kompromissløst på for velferd fremfor skattekutt.

1. mai er vår merkedag. Det er en dag for å markere våre seire, og for å kjempe for nye. Vi vet at ingenting kommer av seg selv. Mye av det vi tar for gitt i dag var omstridt, sett på som radikalt og virkelighetsfjernt da det først ble fremmet. I år feirer vi at det er 100 år siden kvinner fikk stemmerett. I dag er det en selvfølge, men la oss ikke glemme kampen.

Ha en fantastisk 1. mai-feiring videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s