Heia Viking!

I Stavanger Aftenblad på nett kunne vi tirsdag 7. mai lese at enkelte aksjonærer i Viking FK ønsker å endre selskapsformen fra ASA til AS for å slippe 40 % kvinner i styret. Det er ikke greit!

Per i dag er man lovpålagt å ha en kvinnerepresentasjon på 40 % i alle norske aksjeselskaper. Dette er for å bidra til at flinke kvinner får anledning til å gjøre en jobb i styrer. Vi vet at statistisk sett velger menn andre menn, og dette har lenge hindret mange dyktige kvinner fra å få bidra med det de kan. Vi ser at enkelte likestillingsmotkjempere går til kamp mot dette ved å omgjøre selskap til AS-selskaper.

Heia Viking er et vanlig begrep for meg, enten jeg er på stadion eller på fotballpub. Og nå sier jeg det igjen: Heia Viking! Og ikke minst heia styret i Viking! De har nemlig gått mot forslaget fra aksjonærene om å fjerne kvinnerepresentasjonen.

Jeg er stolt av fotballaget mitt og det de representerer. I 2013 er vi nødt til å akseptere at det er ulikhet mellom kjønn og at det er ulikhet mellom makten fordelt mellom kjønnene. Det må vi gjøre noe med, og også Viking ASA har sin plikt. Jeg vil alltid være stolt av Viking – men dette gir meg en flau smak som jeg ikke trives med.

Heia Viking!

Eirik Faret Sakariassen,

Viking-fan, medlem av Hordene og SVs 3. kandidat til Stortinget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s